Opgericht op 20 mei 1968
 

Topprestatie van Floor van Dijk

Oosterhout, 7 april 2019 – Voor de vierde keer dit seizoen organiseerde De Warande in hun thuisbad een limietwedstrijd en opnieuw was er deelname van de Biesboschzwemmers. In het 50 meter bad wisten drie zwemmers mooie tijden te noteren en er waren vijf persoonlijke records te noteren.

Mirthe Bults kwam op drie sprintnummers aan de start, namelijk de 50 rug-, school- en vrije slag en zij was op het laatste nummer sneller dan haar tijd in het 25 meter bad. Het verschil met de tijd uit het korte bad was ruim vier seconden. De tijden van Mirthe op de rug- en schoolslag waren maar net langzamer dan haar inschrijftijd.

Floor van Dijk kwam op het zwaarste nummer aan de start, de 200 vlinderslag. Floor heeft al enkele keren in de training dit nummer gezwommen, maar het is altijd afwachten hoe het in de wedstrijd gaat. Floor begon in een rustig tempo en zij wist dit goed vol te houden. Halverwege was Floor maar een seconde langzamer dan haar beste tijd op de 100 meter in langbad. Het tweede deel van de wedstrijd wist Floor haar techniek goed vol te houden en kon ze zelfs het laatste deel nog versnellen. Floor kwam uiteindelijk heel tevreden het water uit en dit was geheel terecht.

De laatste die deze middag startte was Lars de Kooter en hij zwom hetzelfde programma als een jaar geleden, namelijk 100, 50 en 200 meter vrije slag. Een dag eerder had hij zijn beste tijden al aangescherpt, maar er was nog meer ruimte voor verbetering. Op de 100 meter ging er nog zes tienden van zijn tijd van 24 uur eerder af. De 50 meter ging in twee stappen bijna anderhalve seconde sneller en op de 200 meter was de winst ruim 30 seconden.

Over veertien dagen staat een wedstrijd in Antwerpen op de agenda en daarna zullen tot de regio zomerkampioenschappen nog meer wedstrijden volgen zoals onder andere een wedstrijd voor de jongste zwemmers in Andel medio mei.

Uitslag

%d bloggers liken dit: