Tess en Lars excelleren tijdens Ranomi Cup

Den Haag, 6 april 2019 – In het Hofbad in Den Haag werd de derde editie van de Ranomi Cup gehouden. Voor deze wedstrijd hadden zich ruim 400 zwemmers ingeschreven en zij waren goed voor meer dan 1400 starts. Dit was meer dan de organisatie kon plaatsen en dus moesten er veel kinderen teleurgesteld worden. Tess Vonk en Lars de Kooter konden beide op twee nummers starten en zij deden dit heel goed.

Tess begon de middag met de 50 vlinderslag. Een maand geleden in Leiden werd ze op dit nummer derde en ook in Den Haag legde ze beslag op de derde plaats. Haar eindtijd was maar een seconde langzamer dan haar tijd uit het 25 meter bad en ruim vier seconden sneller dan haar beste tijd in het 50 meter bad. Later op de middag zwom Tess 100 meter schoolslag en zij maakte er een heel spannende wedstrijd van. Na 50 meter lag ze 0,11 seconden voor op de nummer twee, maar helaas aan het einde was Tess 0,04 seconden langzamer dan de snelste zwemster. Op de 50 meter was ze ruim twee en een halve seconden sneller dan haar beste tijd.

Lars startte op de 100 school- en vrije slag en hij begon met de vrije slag. Lars reageerde traag op het startsignaal, maar toch was hij als snelste aan de overkant. Zijn tussentijd was drie seconden sneller dan ooit. De tweede 50 meter wist Lars het tempo goed vol te houden en tikte hij aan in een dik persoonlijk record in het 50 meter bad. Lars haalde ruim tien seconden van zijn tijd af en hij was zelfs bijna vier tienden sneller dan zijn tijd uit het 25 meter bad. Op de schoolslag was Lars goed bij de tijd en had hij een goede reactie op het startsignaal. Na 50 meter keerde hij ruimschoots als snelste met een persoonlijk record van bijna veertien seconden. De tweede 50 meter ging zeker in het begin moeizamer, maar Lars wist in het laatste deel toch weer zijn techniek op te pakken. Lars tikte aan in een persoonlijk record van veertien seconden en maar anderhalve seconde langzamer dan zijn korte baan tijd.

Voor beide zwemmers was het een nuttige middag in hun ontwikkeling. Aan het einde van het seizoen is de jaargangfinale en deze wedstrijd wordt ook in het 50 meter bad gehouden.

Uitslag

50m vlinderslag Tess (baan 3)

100m vrije slag Lars (baan 2)

100m schoolslag Tess (baan 5)

100m schoolslag Lars (baan 3)

Geef een reactie