Brabantse records BBZ-masters

Alkmaar, 14 april 2019 – Als voorbereiding op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2019 lange baan begin mei van dit jaar hebben vier masters van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de laatste wedstrijd van het Zuyderzee Masters Circuit. De tijden van Wouter van der Stelt, Nico Swart en Paul Wijnja stemden tot hun tevredenheid, voor Annette Wijnja was er minder reden tot juichen.

Wouter en Paul zwommen beide de 400 meter vrije slag en zij waren content met hun races. Paul wist ruim een halve seconde van zijn persoonlijk record af te zwemmen. Dit was ook nog eens goed voor een club en Brabants Masters Record bij de heren 55+. Wouter was drie seconden langzamer dan in oktober vorig jaar, maar hij verwacht over drie weken nog sneller te kunnen.

Nico startte op de 100 rugslag en hij was 0,05 seconden langzamer dan zijn snelste tijd in het 50 meter bad. Toch was zijn tijd goed voor een club en Brabants Masters Record.

Annette was ingeschreven op de 100 rugslag en 200 schoolslag. De tijden vielen tegen, maar technisch waren de races wel goed. De komende weken is het dus te hopen dat de vorm komt en dat Annette in Amersfoort snellere tijden weet te zwemmen.

Naast de vier genoemde zwemmers komen ook Sander van Tilburg en Françoise Duran in Amersfoort op het startblok. In totaal zijn de 6 masters verantwoordelijk voor 30 persoonlijke en twee estafette starts.

Uitslag