Opgericht op 20 mei 1968

Opnieuw prijs voor Tess Vonk

Leiden, 10 maart 2019 – Ook tijdens de tweede dag van de Speedo Jaargangwedstrijden is er door zwemmers van De Biesboschzwemmers goed gepresteerd. Lars de Kooter en Tess Vonk zorgden voor vijf starts en dit leverde ook vijf persoonlijke records op. Tess wist opnieuw in de prijzen te eindigen.

De middag begon met de 100 wisselslag voor Lars en dit was voor hem zijn eerste start tijdens deze wedstrijd. In de tweede serie wist Lars zijn inschrijftijd bijna drie kwart seconde aan te scherpen. Uiteindelijk was dit goed voor de veertiende plaats in zijn categorie. Nog geen tien minuten later mocht Tess op hetzelfde nummers starten en zijn wist in de laatste serie het spannend te maken. Uiteindelijk haalde Tess ruim drie seconden van haar tijd af en dit was goed voor een zesde plaats in haar categorie. Ze verbeterde ook nog haar eigen clubrecord met drie seconden.

Het volgende nummer voor de beide zwemmers was de 100 schoolslag. Vorig jaar behaalde Lars op dit nummer zijn beste prestatie en dat herhaalde hij ook in 2019. In de tweede serie tikte Lars aan met een tijdsverbetering van ruim een halve seconde en werd hij uiteindelijk achtste. Tess mocht in de laatste serie van haar leeftijd startten in baan twee. Dit betekent dat ze als derde ingeschreven stond en dit wist ze ook waar te maken. Met een tijdsverbetering van ongeveer een halve seconde was er een nieuw persoonlijk en clubrecord.

De laatste afstand was de vrije slag sprint en eindelijk lukte het Tess om binnen de 35 seconden te finishen. Tess haalde acht tienden van haar snelste tijd af en werd op hiermee tiende.

Over twee weken zullen deze twee jonge talenten weer een wedstrijd zwemmen in Papendrecht tijdens de laatste competitie ronde.