Tess Vonk tweede van Nederland

Leiden, 9 maart 2019 – De eerste dag van de Speedo Jaargangwedstrijden in Leiden waren voor Tess Vonk. Tess startte op de 100 rug- en vrije slag en de 50 vlinderslag. De beste klassering bereikte Tess aan het einde van de dag, ze werd namelijk tweede op de 50 ‘vlinder’.

De middag begon met de 100 rugslag, ondanks een goede start Tess genoegen met een eindtijd net boven haar beste tijd. Uiteindelijk was de tijd goed voor een zevende plaats. Dezelfde klassering bereikte Tess op het koninginnenummer, de 100 vrije slag. Tot 90 meter lag ze eerste, maar in de laatste 10 meter werd ze voorbij gezwommen. De eindtijd was een verebetering van haar persoonlijk record met ruim acht tienden van een seconde. Belangrijker vond Tess dat zij het clubrecord van haar tante, Marcha Admiraal uit 2003, met ruim zes tienden verbeterde.

Op vlinderslag sprint stond Tess als derde ingeschreven en zij tikte ook nipt als derde aan in een nieuw persoonlijk en clubrecord. Nadat de scheidsrechter de uitslag had goedgekeurd bleek Tess tweede geworden te zijn door een diskwalificatie. Het verschil met nummer drie was 0,02 seconden in het voordeel van Tess.

Morgen komt Tess opnieuw drie keer aan de start en krijgt ze ondersteuning van Lars de Kooter. Beide zwemmen de 100 wissel- en schoolslag en Tess daarnaast ook nog de 50 vrije slag aan het einde van de middag.

Geef een reactie