Limiet voor Floor van Dijk

Oosterhout, 10 maart 2019- Een klein groepje heeft deelgenomen aan de derde limietwedstrijd die door De Warande in Oosterhout georganiseerd werd. In het 50 meter bad werden vijf persoonlijke records gezwommen en daarnaast een limiet voor de komende zomer kampioenschappen in Eindhoven. Floor van Dijk wist de limiet te zwemmen.

Floor had zich ingeschreven voor de 50 vlinder- en vrije slag met als doel op minimaal één van de twee afstanden een limiet te zwemmen voor de Regio Zomer Kampioenschappen. Floor slaagde op de vrije slag in haar missie. Ze zwom bijna twee seconden van haar tijd af en de tijd was exact de limiettijd. Op de vlinderslag haalde Floor twee en een halve seconde van haar tijd af. Nicole Bogerd had zich ook ingeschreven op twee 50 meter nummers, namelijk de rug- en schoolslag. De rugslag zwom Nicole voor het eerst in het 50 meter bad en zij wist binnen de 40 seconden te blijven. De schoolslag gaat dit seizoen niet lekker en helaas bleef ze ook deze middag boven haar tijd.

Roos Suppers en Margonda Versluis zwommen beide de 400 vrije slag. Roos haalde bijna een minuut van haar tijd af en bleef ruim binnen de zes minuten. Margonda zwom voor het eerst de 400 meter vrije slag en had de pech dat haar badmuts tijdens de race afging. Ondanks dit ongemak zwom ze door en wist ze een mooie tijd te noteren.

Erik en Chimène Huisman hadden zich ingeschreven voor de lange afstanden. Erik startte op de 800 meter vrije slag en hij wist zij tijd met ruim 20 seconden aan te scherpen. Halverwege verbeterde Erik zijn beste tijd over 400 meter ook nog met bijna acht seconden. Chimène zwom nog 700 meter verder dan Erik en zij deed dit voor de eerste keer. Ze wist binnen de zes en twintig minuten te blijven.

Begin april staat de vierde limietwedstrijd in Oosterhout op het programma, maar eerst komen deze zwemmers nog op andere wedstrijden aan de start. De eerst volgende wedstrijd is de laatste competitiewedstrijd in Papendrecht over bijna twee weken.

Uitslag

Geef een reactie