Opgericht op 20 mei 1968
 

Harry Cornet zwemt wedstrijdrecord

Roermond, 4 november 2018 – De vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel bracht de masters van de Biesboschzwemmers naar Roermond. Een groep van 14 zwemmers, een official en trainer kon na drie uur wedstrijd, de dag gezellig afsluiten in een restaurant. Er werden drie persoonlijke en negen clubrecords gezwommen. Harry Cornet wist een Zuidelijke Cirkel en Brabants Masters Record te zwemmen.

Harry kwam aan de start op de 25 en 400 vrije slag en 25 schoolslag. Daarnaast maakte hij ook nog deel uit van de 4×50 vrije slag estafette. Op alle persoonlijke onderdelen was Harry de snelste in zijn categorie, maar vooral zijn tijden op de vrije slag stemde hem tevreden. De tijd op de 400 vrije slag was goed voor een clubrecord, Brabants Masters Record en zelfs een Zuidelijke Cirkel record. Dit is de snelste tijd gezwommen door een deelnemer aan de Zuidelijke Cirkel in de afgelopen 25 jaar in een categorie. Ook op de sprintnummers zwom Harry clubrecords. Als startzwemmer zorgde Harry er mede voor dat hij samen met Paul Wijnja, Antoinette Kant en Annette Wijnja op de 4×50 vrije slag ook een Zuidelijke Cirkel record zwom.

De persoonlijke records kwamen deze middag op naam van Neel Gielen en Antoinette Kant. Antoinette verbeterde zichzelf op de 25 meter schoolslag met 0,01 seconde en dit deed ook Neel. Neel haalde ruim een seconde van haar schoolslag tijd af. Op de 25 rugslag was Neel bijna een halve seconde sneller dan ooit.

Annette, Paul en Sander van Tilburg waren de andere zwemmers die persoonlijk clubrecords zwommen. Annette zwom op de 50 vrije slag een nieuw clubrecord en Paul verbeterde het clubrecord op de 100 wisselslag. Sander was bij de heren 30-plus sneller dan het clubrecord.

Het laatste clubrecord dat gezwommen werd, was een estafette nummer. Nico Swart, Dick Burghout, Antoinette en Annette wisten op de 4×25 schoolslag dit te realiseren.

Voor Bastiaan Baggerman, Sabrina Boekhout, Erik Huisman, Sigrid Koekkoek, J.P. van Rossem en Ingmar Visser waren er geen persoonlijke records, maar hun tijden op de verschillende nummers geven aan dat ze in goede vorm zijn.

Over vier weken is de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. In het gehalveerde 50 meter wedstrijdbad in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion zullen de masters gaan proberen hun klassementen vol te zwemmen en als vereniging zijnde hoog in het verenigingsklassement te eindigen.

Uitslag

%d bloggers liken dit: