Margonda Versluis in vorm

Oosterhout, 28 oktober 2018 – Na een vrij weekend hebben de Biesboschzwemmers weer deelgenomen aan een wedstrijd. In Oosterhout gingen negen zwemmers de strijd met de klok aan om te proberen persoonlijke records te zwemmen. Uiteindelijk werden er zeven persoonlijke records gezwommen en bleek Margonda Versluis de meeste succesvolle zwemster te zijn.

Margonda kwam in Oosterhout drie keer aan de start. Ze zwom de 50 vlinder- en vrije slag en de 200 vrije slag en op alle nummers verbeterde ze haar tijden. Op de vrije slag haalde ze bijna een seconde van haar tijd af. De vlinderslag ging twee seconden sneller dan ooit en op de 200 vrije slag verbeterde ze haar tijd met vier seconden. Deze tijd had ze drie weken terug gezwommen, dus dit is zeker een knappe prestatie.

Romée van Rossem bleef met twee verbeteringen niet ver achter Margonda. Romée wist op de 50 en 100 rugslag zich te verbeteren. Op de beide nummers haalde Romée ongeveer zes tienden van haar tijd af. Ze had een derde verbetering gezwommen op de 50 schoolslag, maar helaas werd haar tijd uit de uitslag gehaald door een diskwalificatie.

Roos Suppers en Tijn den Braber waren de laatste die zich wisten te verbeteren. Tijn deed dit halverwege zijn 200 meter vrije slag. Hij zwom dit nummer voor het eerst, maar wist toch zijn 100 meter tijd met zeven seconden aan te scherpen. Daarna wist hij zijn race goed voort te zetten, al was het einde erg zwaar. Roos startte ook op de 200 ‘vrij’ en haar doel was het zwemmen van de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen volgende maand. Het begin was goed, maar helaas kon Roos in de laatste meters het tempo niet meer volhouden en was ze langzamer dan de richttijd, maar wel bijna een seconden sneller dan twee weken geleden.

Nicole Bogerd en Floor van Dijk mogen samen met Romée en Roos naar de ‘Brabantse’ op twee estafette nummers, maar zij probeerden zich ook nog persoonlijk te plaatsen. Helaas lukte dit niet.

De laatste drie zwemmers kwamen op de lange nummers aan de start. Erik Huisman zwom de kortste afstand, namelijk de 800 meter vrije slag. Hij liet een stabiele race zien en was uiteindelijk dertien seconden langzamer dan zijn beste tijd ooit. Mandy Swart en Chimène Huisman gingen voor de 1500 meter vrije slag. Beide waren niet topfit. Mandy had last van een verkoudheid en Chimène had de afgelopen week niet getraind vanwege de vakantie. Uiteindelijk zwommen beide een goed ingedeelde race. Mandy deed iets meer dan 22 minuten over de 60 banen en was gezien de omstandigheden heel tevreden met haar tijd. Het was onzeker hoe het Chimène zou vergaan op haar 1500 meter, maar ze liet zien op de lange afstanden goed uit de voeten te kunnen. Haar tussentijden waren goed en uiteindelijk bleef ze ruim binnen de 27 minuten.

Voor enkele van deze zwemmers zijn de laatste weekenden van november van belang vanwege de Brabantse Winter Kampioenschappen voor de overige zwemmers staan er de komende weken vele wedstrijden op het programma.

Uitslag

Geef een reactie