Succes voor jonge en ‘oude’ Biesboschzwemmers

Andel/Oosterhout/Luxemburg, 13 en 14 oktober 2018 – De zwemmers van de Biesboschzwemmers waren het afgelopen weekend op drie plaatsen actief. In Andel kwam de grootste groep aan de start. Deze groep bestond uit ongeveer 25 zwemmers en er werden ruim 50 persoonlijke en een clubrecord gezwommen. In Oosterhout bestond de groep uit acht zwemmers en daar werden negen persoonlijke records gezwommen. In Luxemburg kwamen zes masters aan de start van de Luxemburg Masters Open en zij wisten 25 medailles te veroveren en daarnaast werden er 13 clubrecords gezwommen en een Brabants Masters Record.

Jeugd zorgt voor record regen
Vooral jonge zwemmers kwamen in Andel aan de start en zij wisten hele mooie races te zwemmen en snelle tijden op de klok te zetten. Tess Vonk wist op de 100 rugslag het clubrecord met ongeveer twee seconden aan te scherpen en op de 100 vrije slag wist ze ruim binnen de 80 seconden te finishen. Het is afwachten hoe goed dit landelijk is, maar het lijkt er op dat Tess op dit moment bij de top van Nederland hoort. Op dezelfde nummers wisten Emma van der Spoel, Anieke aan de Wiel, Anne Lisman en Lars de Kooter ook mooie tijden te noteren. Jansje de Ridder zwom ook 100 rugslag en daarnaast de 200 wisselslag en op beide nummers ging ze sneller dan ooit.

Bij de jongste zwemmers is plezier belangrijk, maar als ze sneller zwemmen dan ooit dan spat het plezier van de gezichten. Voor Jorja van Oord, Mirthe Delleman, Amy de Kooter, Sil Visser, Herbert Schouten, Maud Vonk, Tessa Mandemakers, Jette Branderhorst, Suze de Heus en Hannah Vink was dit in de meeste gevallen twee keer het geval. Ook bij de oudste zwemmers gingen de records er met vele seconden tegelijk aan. Lars Branderhorst, Mitchel Delleman, Tijn den Braber, Rens Lisman, Niels Muijt en Rik Vink wisten zich te verbeteren op school- en of vrije slag.

Limieten tijdens wedstrijd in Oosterhout
Het doel van de wedstrijd in Oosterhout was het voldoen aan richttijden voor de Brabantse Winter Kampioenschappen medio november van dit jaar. Roos Suppers en Romée van Rossem wisten beide op de 50 vrije slag te voldoen aan de richttijd. Daarnaast wisten zij zich ook nog op andere nummers te verbeteren. Persoonlijke records waren er ook voor Margonda Versluis, Floor van Dijk en Chimène Huisman.

Goudregen in Luxemburg
Tijdens de Luxemburg Masters Open hebben de zes leden van de Biesboschzwemmers een ware goudregen binnengehaald. Na twee dagen zwemmen kwamen ze met 16 gouden, 6 zilveren en 3 bronzen medailles naar huis. Paul Wijnja was met vijf gouden medailles het meest succesvol. Marjo Goelema wist hier ‘maar’ vier gouden en twee zilveren medailles tegenover te zetten. Annette Wijnja behaalde drie eerste en twee tweede plaatsen en Nico Swart en Richard Tiemstra waren de laatste die titels binnenhaalde. Nico was twee keer de beste en daarnaast behaalde hij nog zilver en brons. Richard kwam drie keer aan de start en hij behaalde van alle kleuren één exemplaar. De laatste medaille werd behaald op de 4×50 vrije slag estafette door Paul, Nico, Annette en Marjo. Paul wist zijn medailleregen nog meer glans te geven door een Brabants record te zwemmen op de 400 vrije slag.

Eind oktober staat de volgende wedstrijd op de kalender en in november staan er ieder weekend één of meerdere wedstrijden op de planning waar de Biesboschzwemmers actief zullen zijn en zeker deze successen een vervolg willen geven.

Geef een reactie