Negen persoonlijke records tijdens limietwedstrijd

Oosterhout, 14 oktober 2018 – Een groep van zes meiden en twee heren had zich ingeschreven voor de eerste limietwedstrijd van dit seizoen die De Warande in hun thuisbad organiseert. Na ruim vijf uur wedstrijd gingen de Werkendamse zwemmers met negen persoonlijke records en twee limieten voor de Brabantse Winter Kampioenschappen naar huis.

Roos Suppers en Romée van Rossem wisten zich beide op de 50 vrije slag te plaatsen voor de kampioenschappen die medio november gehouden gaan worden. Roos had dit al eerder gedaan, maar scherpte haar tijd met 0,01 seconde aan. Romée had nog niet aan de richttijd voldaan, maar met een persoonlijk record van ruim 1,2 seconden bleef ze er onder. Op de 200 vrije slag kwam Roos dicht bij de richttijd, maar ze zal nog een keer moeten als ze op dit nummer wil starten. Romée wist zich op de 50 schoolslag te verbeteren, maar ze bleef ver van de richttijd bleef verwijdert.

Margonda Versluis, Floor van Dijk en Nicole Bogerd kwamen ook op korte nummers aan de start. Margonda wist zich te verbeteren op de 100 vrije slag en er had meer ingezeten als het laatste keerpunt goed was gegaan. Floor verbeterde zich op twee nummers, namelijk de 50 rug- en vrije slag. Op de vrije slag ging het om bijna 0,4 seconden en op de rugslag om exact een halve seconde. Nicole wist zich niet te verbeteren, maar niet te min was ze tevreden met haar tijd op de 50 schoolslag. Het was lang geleden dat ze zo dicht bij haar beste tijd was gekomen.

J.P. van Rossem startte als enige heer op een kort nummer, hij waagde zich aan de 100 vrije slag. Tussen kinderen waarvan hij de vader, misschien zelfs wel de opa had kunnen zijn hield hij zich goed staande. Tot 75 meter ging hij goed met de jeugdige zwemmers mee, maar een slecht keerpunt verpestte zijn race en daardoor ook een goede tijd. Toch keek hij tevreden terug op zijn deelname.

Chimène en Erik Huisman hadden besloten om voor de lange nummers te kiezen. Chimène zwom een hele vlakke 800 meter vrije slag en zij haalde ruim 42 seconden van haar tijd af. Eerder op de middag had ze op de 200 wisselslag zich ook al verbeterd. Toen ging er ‘slechts’ ruim negen seconden van haar tijd af. Erik wist zijn tijd niet aan te scherpen, maar was wel tevreden over zijn 1500 meter vrije slag. De laatste 200 meter gingen het lekkerste, maar dat kwam doordat hij als enige nog in het water lag.

Over twee weken is er opnieuw een limietwedstrijd in Oosterhout. De eerste inschrijvingen zijn reeds binnen en opnieuw zullen er enkele zwemmers zich wagen aan de lange afstanden.

Uitslag