Dozijn medailles voor BBZ-masters

Luxembourg (LUX), 14 oktober 2018 – De tweede dag van de Luxembourg Masters Open 2018 is, net als de eerste dag, zeer succesvol verlopen voor de vijf afgevaardigden van de Biesboschzwemmers. Na een dag zwemmen gingen er acht gouden, drie zilveren en een bronzen medaille in de zwemtas mee naar huis. Naast de medailles waren er ook nog twee beste seizoenstijden, twee persoonlijke records en nog vier clubrecords.

De dag begon met de 800 meter vrije slag en Annette Wijnja waagde zich aan de zestien banen. Ze deed dit heel verdienstelijk in een vlakke race. Annette zwom voor het eerst tijden op de 400 en 800 meter in het 50 meter bad en op de 800 meter zette ze een clubrecord neer. Haar tijd was goed voor een zilveren medaille. Enkele series later kwam Wouter van der Stelt bij de heren aan de start. Wouter begon iets langzamer dan Annette en gaande weg de race moest hij iets meer toegeven op het schema van Annette. De tijd van Wouter was ongeveer dertien seconden boven zijn persoonlijk record en dus een goede race. Uiteindelijk zette Wouter een clubrecord neer, dit verzachtte misschien wel de vervelende vierde plaats.

Na de lange nummers mocht Nico Swart zich wagen aan de 100 rugslag. Nico was ruim sneller dan in Kranj (SLO) en hij mocht een gouden medaille ophalen.

Marjo Goelema en Paul Wijnja sloten de ochtend sessie af met de vlinderslag sprint. Marjo wist in haar categorie naar het zilver te sprinten, het goud is nooit in haar buurt geweest. Voor Paul was er wel een gouden medaille, maar de tijd was niet super.

Na de pauze werd er begonnen met sprinten. Marjo en Paul waagden zich aan de 50 ‘vrij’ en beide waren in hun categorie de snelste. Paul verbeterde zelfs zijn seizoenstijd en het clubrecord dat hij in Kranj (SLO) had gezwommen.

Marjo, Annette en Nico kwamen daarna voor de laatste maal persoonlijk aan de start. Allen zwommen de 100 schoolslag en dit leverde voor de dames beide een gouden medaille op. Nico moest genoegen nemen met zilver achter een gerenommeerde schoolslag zwemmer.

Op de 200 vrije slag werden de laatste twee persoonlijke medailles behaald. Wouter wist in zijn categorie naar het brons te zwemmen en kreeg zo loon naar werken na vierde, vijfde en zesde plaatsen. Paul kon niet aan zijn tijd uit Kranj (SLO) komen, maar het was wel goed genoeg voor goud.

In het laatste nummer van het toernooi, de 4×50 vrije slag gemengd, wisten Paul, Nico, Annette en Marjo zich nog één keer op te laden en wisten zij naar de winst te zwemmen. Ze waren bijna drie kwart minuut sneller dan de tweede ploeg. In totaal waren de vier BBZ-masters de derde qua tijd.

Na twee dagen zwemmen wisten de zes masters in totaal 16 goud, 6 zilver en 3 brons te behalen. Daarnaast werden er zes seizoenstijden verbeterd, zes persoonlijke records, twaalf clubrecords en een Brabants Masters record. Een mooie score zo vroeg in het seizoen en op weg naar de Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan in januari 2019.