Tussenstand Zuidelijke Cirkel 2018

Na de wedstrijd in Roermond is er weer een tussenstand gepubliceerd op de website van de PSV masters. Stonden de masters van de Biesboschzwemmers na de derde wedstrijd nog vierde achter PSV, Old Dutch en Den Doorn. Na de vijfde wedstrijd zijn de zwemmers van de Werkendamse vereniging een plaats gestegen in de tussenstand op 24 punten van de tweede plaats.

In Roermond kwamen 14 masters aan de start en behalve de twee Zuidelijke Cirkel en één Brabants Masters Records werd er beslag gelegd op de derde plaats tijdens de vijfde wedstrijd met 90 punten. De masters van RZ Roermond (100 punten) en PSV (95 punten) moesten voorrang verleend worden. Alle resultaten van de wedstrijden van 2018 bij elkaar zorgt voor de volgende tussenstand:

# Vereniging Punten
1 PSV 395
2 Old Dutch 345
3 De Biesboschzwemmers 321
4 RZ 294
5 De Rog 255
6 Den Doorn 250

RZ is 10 punten ingelopen op ons, maar de voorsprong van Old Dutch is 10 punten kleiner geworden. In Eindhoven zullen tijdens de laatste wedstrijd dus voldoende punten gescoord moeten worden om kans te maken op de tweede plaats achter PSV.

Behalve het verenigingsklassement zijn er ook nog individuele klassementen. Je hebt het kleine en grote vrije slag en wisselslag klassement. Het grote vrije slag klassement bestaat uit de 25, 50, 100 en 200 meter vrije slag, terwijl het kleine klassement volgezwommen wordt met tijden op twee keer 25 en twee keer 50 meter. Bij de wisselslag moet je voor het kleine klassement van alle vier de slagen 25 meter gezwommen hebben. Het grote klassement zwem je vol met 100 meter wissel-, vlinder-, rug-, school- en vrije slag. De volgende zwemmers hebben al een klassement vol:

Grote vrije slag
1 Neel Gielen D65+
3 Sander van Tilburg H30+
3 Ingmar Visser H35+

Kleine vrije slag
3 Antoinette Kant D45+
2 Nico Swart H50+
4 Rob den Besten H55+

Grote wisselslag
Geen

Kleine wisselslag
1 Sabrina Boekhout D35+
1 Antoinette Kant D45+
1 Neel Gielen D65+

Op PSV Masters kun je de tussenstand downloaden en op het tabblad namenlijst kun je zien welke afstanden je allemaal gezwommen hebt.

De laatste wedstrijd is op zondag 2 december in het gehalveerde 50 meter bad in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Inschrijven kun je tot zondag 18 november en doe je op de website.

Geef een reactie