Record regen tijdens Swimkick/Minioren wedstrijd

Andel, 13 oktober 2018 – Terwijl het buiten heel lekker weer was hebben ruim 25 leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan een wedstrijd in AquaAltena te Andel. De tegenstand kwam van zwemmers van Bijtelskil, De Warande en ZVDO ’74. Het resulteerde in ruim 50 persoonlijke records en een clubrecord.

De oudste zwemmers zwommen de schoolslag en vrije slag. Er was gekozen door de trainers tussen 50 of 100 meter afhankelijk van het niveau van de zwemmer. Op de kortste afstanden waren er persoonlijke records voor Lars Branderhorst en Mitchel Delleman. Lars verbeterde zich op de schoolslag sprint en Mitchel op zowel de schoolslag als de vrije slag. Tijn den Braber, Lars Branderhorst, Rens Lisman, Niels Muijt en Rik Vink verbeterde zich op de vrije slag. Het ging van 0,05 seconden tot en met bijna 18 seconden. Op de 100 schoolslag waren er geen persoonlijke records te noteren al scheelde het voor Niels niet veel met 0,08 seconden.

Het andere gedeelte van de wedstrijd bestond uit nummers die meetellen voor plaatsing voor de Brabantse minioren finale in juni volgend jaar en nummers voor beginnende zwemmers. Tess Vonk, Emma van der Spoel, Anieke aan de Wiel, Anne Lisman, Lars de Kooter, Jansje de Ridder en Hannah Vink waren opgesteld op de nummers voor de finale. Tess, Emma, Anne en Lars wisten zich op de zowel de 100 rug- als vrije slag te verbeteren. Tess verbeterde zelfs het clubrecord op de 100 rugslag met ongeveer twee seconden. Anieke zwom beide nummers voor de eerste keer en deed dit heel goed. Jansje zwom op zowel de 200 wisselslag als de 100 rugslag naar nieuwe toptijden. Op de wisselslag haalde ze ruim vijf seconden van haar tijd en op de rugslag ging het om ruim negen seconden. Hannah was alleen op de rugslag ingeschreven en zij wist op dit nummer ruim twee seconden van haar tijd te zwemmen.

De jongste zwemmers zwommen 25 rug- en vrije slag. Op zowel de vrije slag als de rugslag waren Jorja van Oord, Mirthe Delleman, Amy de Kooter en Herbert Schouten sneller dan ooit. Het ging in de meeste gevallen om meerdere seconden en er was soms weinig verschil tussen de diverse zwemmers. Sil Visser wist zich alleen op de rugslag te verbeteren.

Maud Vonk, Tessa Mandemakers en Jette Branderhorst zwommen van de rug- en vrije slag in beide gevallen 50 meter. Maud en Jette verbeterde zich op de vrije slag, terwijl Tessa dit voor de eerste keer zwom. Op de rugslag was Jette sneller dan ooit en ook nu zwom Tessa dit nummer voor het eerst. Suze de Heus komt bij oudere meisjes aan de start, maar ook zij zwom de 50 rug- en vrije slag en zij wist beide keren meer dan 20 seconden van haar tijd te halen. Hannah Vink zwom naast de 100 rugslag ook nog de 50 vrije slag en hierop was ze bijna vier seconden sneller dan ooit.

De afsluitende estafettes leverde mooie strijd op. Sil, Mirthe Delleman, Jorja en Amy wisten op de 4×25 vrije slag naar de tweede plaats te zwemmen. Op de 4×50 vrije slag wist de ploeg van de Biesboschzwemmers naar het goud te zwemmen. Hannah, Jansje, Lars en Tess waren bijna drie seconden sneller dan nummer twee.

Medio november is er voor een deel van deze zwemmers een wedstrijd in Roosendaal en daarna staat er voor deze zwemmers aan het begin van de kerstvakantie de clubkampioenschappen gepland. Het lijkt er op dat dit seizoen er nog vaker genoten kan worden van deze getalenteerde zwemmers.

Uitslag Swimkick/Minioren
Uitslag Limietwedstrijd

Geef een reactie