Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie keer goud Tess Vonk

Roosendaal, 10 juni 2018 – De temperatuur in het zwembad tijdens de tweede dag van de Regio Minioren Finales Brabant in Roosendaal was niet veel lager dan een dag eerder, maar de vijf zwemmers van de Biesboschzwemmers lieten zien dat zij dan nog steeds hard kunnen zwemmen. Uiteindelijk werden er de tweede dag zeven top tien noteringen behaald en daarvan was Tess Vonk drie keer goed voor goud.

Tess kwam aan de start van de 100 wissel- en rugslag en de 50 vlinderslag en op alle nummers was ze als snelste ingeschreven. Tess liet op alle nummers zien dat zij geleerd had van een dag eerder en zwom in drie keurige races naar het goud. Op de wisselslag verbeterde Tess het clubrecord van Marcha Admiraal, haar tante. Op de vlinder- en rugslag was Tess sneller dan de richttijd voor de Jaargangfinale die op 1 juli in Dordrecht worden gehouden. Het is nu afwachten of haar tijden snel genoeg zijn voor de snelste 24 zwemmers.

Anne Lisman en Emma van der Spoel zwommen in dezelfde categorie als Tess, maar zij hadden zich geplaatst voor de wissel- en rugslag. Op de wisselslag wist Emma haar beste tijd met ruim twee seconden aan te scherpen en werd ze tiende. Anne maakte een foutje bij de vlinderslag en werd dus gediskwalificeerd. Op de rugslag nam Anne revanche en zwom vier goede banen rugslag, maar helaas zat een persoonlijk record er niet in. Emma kwam een serie later aan de start en verbeterde haar beste tijd met ruim tien seconden.

Yara Besselink had zich geplaatst voor de 100 schoolslag en stond reserve op de 100 rugslag, maar mocht deze toch zwemmen. Op de schoolslag haalde Yara bijna vier seconden van haar beste tijd af en wist een aantal plaatsen te stijgen. Yara werd op de schoolslag achtste. Op de rugslag ging het niet lekker, wat helaas resulteerde in een tijd net boven haar beste tijd. Voor Yara was dit de laatste keer dat ze mee mocht doen aan de minioren finales. Vanaf volgend seizoen moet ze proberen zich te plaatsen voor de Brabantse en regio kampioenschappen.

Lars de Kooter was de enige jongen deze tweede dag en hij kwam aan de start van de 50 vlinderslag en 100 rugslag. De hele middag had hij zin in de rugslag, maar eerst moest hij de vlinderslag zwemmen. Lars verbeterde zij beste tijd met ruim een halve seconde en werd zevende. Belangrijker voor hem was dat hij sneller was dan de richttijd voor de Jaargangfinale. Voor hem is het dus te hopen dat hij bij de beste 24 hoort. De rugslag ging heel goed, want Lars was ruim zes seconden sneller dan zijn beste tijd en tien seconden sneller dan de inschrijftijd. Dankzij drie diskwalificaties werd Lars uiteindelijk zesde.

Over twee weken komen diverse zwemmers aan de start van de Doetse kom bokaal en een week later mogen Lars en Tess misschien de strijd aangaan met hun leeftijdsgenoten in het 50 meter bad van Dordrecht.

%d bloggers liken dit: