Opgericht op 20 mei 1968
 
Goud voor Tess Vonk tijdens minioren finales

Goud voor Tess Vonk tijdens minioren finales

Roosendaal, 9 juni 2018 – Terwijl het buiten een heerlijke temperatuur was, zaten ongeveer 200 zwemmers en hun toeschouwers in Zwembad De Stok die veel weg had van een sauna. De zwemmers kwamen aan de start van de Regio Minioren Finales Brabant. Lars de Kooter, Anne Lisman, Niels Muijt en Tess Vonk lieten zien hier weinig last van te hebben. Van de acht starts werd er zes keer een persoonlijk record gezwommen.

Tess kwam aan de start van de 100 school- en vrije slag en wist op de eerste afstand een persoonlijk record te zwemmen van ruim twee en een halve seconde. Dit was goed voor een gouden medaille bij de meisjes minioren 2 en 3. Tevens verbeterde Tess het clubrecord van Jade Groeneveld. Later op de vrije slag zwom Tess ruim 2 seconden van haar beste tijd, maar toch was ze twee seconden langzamer dan ze al geweest is in een 50 meter bad. De race die rommelig verliep resulteerde voor Tess in een vierde plaats.

Anne zwom dezelfde nummers, maar kon helaas haar tijden niet verbeteren. Technisch heeft Anne grote stappen gezet, maar een oorsteking en daardoor gemiste trainingen, zorgden er voor dat Anne niet haar tijden verbeterde.

Niels kwam op drie nummers aan de start, namelijk de 400 vrije slag, 100 rugslag en 100 schoolslag en op alle nummers was hij sneller dan ooit. De grootste verbetering was op de rugslag, maar het verschil met de vrije slag was minimaal. In beide gevallen was Niels ruim vier seconden sneller dan ooit. Op de 100 schoolslag haalde Niels ruim een tiende van zijn beste tijd af. De beste klassering behaalde Niels op de rugslag, hierop werd hij tiende.

Lars kwam ‘maar’ één keer aan de start, namelijk de 100 vrije slag. Lars begon heel goed en wist zijn techniek goed vast te houden. Uiteindelijk was Lars elf seconden sneller dan zijn inschrijftijd, maar belangrijker was dat hij twee seconden van zijn beste tijd afhaalde. Lars hoefde maar vijf jongens voor zich te dulden.

Morgen is de tweede dag van de regio minioren finales Brabant in Roosendaal. Lars, Tess en Anne komen dan opnieuw aan de start, maar ook Yara Besselink en Emma van der Spoel zullen in Roosendaal het water induiken. Het is te hopen dat de temperatuur in het zwembad dan aangenamer is voor zowel de zwemmers als de toeschouwers.