Jubileumdag 9 juni 2018

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Na maanden van voorbereiding vierden de Biesboschzwemmers hun 50 jarig bestaan. Dit deden we samen met zwembad Wekina dat 50 jaar geleden werd geopend. Het was een prachtig zonnige dag die begon met het uitreiken van een lekkernij in het verzorgingstehuis Goezate. Dit als bedankje omdat deze generatie er 50 jaar geleden voor heeft gezorgd dat het zwembad er kwam. Er moest toen namelijk 100.000 gulden door de gemeenschap bijeen worden gebracht om het zwembad te kunnen realiseren.

Op het zwembad waren inmiddels de poorten opengegaan en iedereen, ook zonder abonnement, mocht gratis zwemmen, springen op de luchtkussens of meedoen met de spelletjes. In de middag was er de 50×50 estaffette waar 7 teams van jong tot oud aan meededen.

Het officiële gedeelte begon om 16:30 waarbij mooie woorden werden gesproken door onder andere de wethouder, de voorzitter van stichting Werkina en onze eigen voorzitter Paul Wijnja. Een vertegenwoordiger van de KNZB was ook aanwezig en die had een leuke verrassing voor teamBBZ in de vorm van een clinic die gegeven gaat worden door één van de topzwemmers.

Nadat de organisatiecommissie was bedankt, wachtte er voor Annelies Visser-Schadelee een grote verrassing. Zij werd namelijk door het bestuur van de Biesboschzwemmers benoemd tot Lid van Verdienste. Haar betrokkenheid bij de vereniging en jarenlange inzet in een tal van functies moesten gewoon gewaardeerd worden met deze titel.

De jubileumdag werd afgesloten met een feestavond waar verschillende leden en oud-leden aanwezig waren.

Geef een reactie