Zilver voor heren Biesboschzwemmers tijden ONMK2018

De laatste ochtend sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 lange baan in Den Haag stond voor de Biesboschzwemmers in het teken van de 4×100 wisselslag estafette voor heren. Wouter van der Stelt had namens Den Doorn zijn laatste start tijdens dit kampioenschap. Wouter startte op de 800 vrije slag.

Na de goede tijd op de 1500 meter ‘vrij’ van afgelopen donderdag werd er voorzichtig gesproken over een verbetering van zijn beste tijd op de 800 meter. De eerste 400 meter waren een kopie van de 1500 meter, er was nauwelijks een verschil in de tussentijden. Daarna kon Wouter het tempo goed vasthouden en wist hij onder zijn inschrijftijd te finishen. Het verschil met zijn beste tijd was vijf seconden. De goede resulteerde ook in een stijging in de uitslag. Wouter werd vierde en sloot hiermee zijn kampioenschap af. In Den Haag werd Wouter twee keer vierde, een keer zevende, achtste en tiende.

De heren estafetteploeg op de 4×100 wisselslag was als snelste ingeschreven, maar het verschil met nummer twee was ‘maar’ vier seconden. Nico Swart, Harry Cornet, Arjon de Bok en Paul Wijnja waren de vier matadoren gingen de strijd aan met De Rog uit Weert. Nico begon op de rugslag, waarna Harry en Arjon het overnamen. Zij bleven boven hun inschrijftijden, maar dit was bij Arjon de verwachten aangezien hij met een 25 meter bad tijd was ingeschreven. Paul eindigde heel sterk en wist bijna binnen de 66 seconden te finishen. Het verschil werd door de Rog met name op de vlinderslag- en vrije slag gemaakt. Een keurige tweede plaats in een clubrecord.

Vanmiddag staan de 50 vlinder- en vrije slag, 200 schoolslag en 100 rugslag op het programma en het kampioenschap wordt afgesloten met de 4×50 vrije slag gemengd waarop de BBZ-masters als snelste zijn ingeschreven. Misschien dat het dan wel lukt om het goud te veroveren.

Geef een reactie