Goede afsluiting ONMK2018

Ook tijdens de laatste sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 lange baan te Den Haag zijn er mooie prestaties behaald. De oogst werd uitgebreid met vijf medailles, te weten één goud, drie zilver en een bronzen medaille. Vanmiddag kwamen er alleen masters van de Biesboschzwemmers aan de start.

De middag begon met de 50 vrije slag en hierop stond Harry Cornet als tweede ingeschreven en hij wist deze klassering ook om te zetten in een zilveren medaille. Arjon de Bok werd in dezelfde categorie zesde. Voor Nico was er bij de 50-plussers een 18e plaats, de vrije slag is niet het sterkste nummer van Nico. Voor Paul was er een vijfde plaats bij de 55-plussers, maar hij wist in een rechtstreeks duel Arjon voor te blijven met 0,09 seconden. Marjo wist bij de dames nipt niet binnen de 30 seconden te blijven en eindigde op een vijfde plaats.

Op de 200 schoolslag liet Annette Wijnja zien dat dit haar nummer is. Ze zwom een goede race en was een fractie sneller dan een jaar geleden, maar was hier heel tevreden mee.

Op de 50 vlinderslag mocht Harry opnieuw een medaille ophalen, hij wist nu beslag te leggen op het brons. Arjon won deze keer wel de strijd van Paul en werd vijfde bij de 45-plussers, een zelfde klassering als Paul bij de 55-plussers. Marjo was te vroeg weg, dus stond onderaan in de uitslag, met haar eindtijd was ze vierde geworden, dus heel rouwig was Marjo niet om deze diskwalificatie.

Op de 100 rugslag kon je zien dat het een lang toernooi is. Nico zwom ruim een seconde langzamer dan in de estafette aan het einde van de ochtend toen hij een Brabants record zwom en werd vierde. Met zijn tijd van eerder op de dag was er een zelfde klassering geweest. Annette wist haar klassering van de inschrijflijst te verbeteren door tweede te worden. Haar eindtijd was anderhalve seconde boven de inschrijftijd.

Op de estafette stonden Harry, Paul, Annette en Marjo als snelste bij de 200-plus gemengd ingeschreven. De voorsprong op een ploeg uit Eindhoven was ongeveer anderhalve seconde. In dezelfde serie ging men de strijd met elkaar aan. PSV zwom in baan 1 en de Werkendamse masters lagen in baan 6. De PSV-ers waren uiteindelijk iets meer dan een seconde sneller. De tussentijden van het Werkendamse viertal waren heel goed, want de ploeg was bijna drie tienden sneller dan hun inschrijftijd.

Behalve de medailles werden er deze middag vier club en een Brabants Masters record gezwommen, waarmee de totale oogst op drie goud, acht zilver en vijf brons qua medailles kwam en daarnaast ook nog negen persoonlijke, 15 club en zes Brabantse records. Een mooi resultaat en voor Nico, Paul en Annette een goede tussenstond in hun voorbereiding op de Europese Masters Kampioenschappen in Slovenië begin september van dit jaar.

Geef een reactie