Super zaterdag voor BBZ-masters

De derde middagsessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 heeft voor de vijf Werkendamse en één Almkerkse masters goede resultaten opgeleverd. Op basis van de inschrijvingen zouden er vier medailles behaald kunnen worden en dit werden er uiteindelijk zeven. Daarnaast werden er nog vier persoonlijke, drie Brabantse en zes club Masters Records verbeterd.

De middag begon met de 50 schoolslag en op dit nummer wisten Marjo Goelema en Annette Wijnja beide een zilveren medaille te veroveren. Beide dames waren heel tevreden over hun tijden. Voor Annette was het een club en Brabants record.

Bij de heren kwamen Wouter van der Stelt, Nico Swart en Richard Tiemstra aan de start. De laatste stond als derde ingeschreven en verraste met een bronzen medaille. Richard verbeterde zijn persoonlijk record en daarnaast ook het clubrecord. Nico werd in zijn categorie vijfde en voor Wouter was er een tiende plaats.

Op de 200 rugslag, die kort na de schoolslag sprint volgde, kwamen de volgende twee verrassingen. Zowel Nico als Annette wisten naar het brons te zwemmen. Qua indeling was de race van Annette iets beter dan die van Nico, maar de tijden waren wel goed voor clubrecords en bij Annette ook nog een Brabants record.

Op de 200 vrije slag werden twee persoonlijke records gezwommen. Zowel Wouter als Paul Wijnja waren sneller dan ooit. Wouter haalde 0,18 seconden van zijn tijd af, terwijl Richard de 200 ‘vrij’ voor het eerst in een 50 meter bad zwom, maar wel sneller was dan zijn inschrijftijd. Paul verraste niet alleen met een persoonlijk en clubrecord, maar hij was ook nog eens vijf seconden sneller dan het Brabant record en als klap op de vuurpijl mocht hij een zilveren medaille ophalen.

De afsluitende estafette, de 4×50 wisselslag gemengd, leverde een keurige gouden medaille op. Nico opende op de rugslag sneller dan een dag eerder. Dit is een beetje wrang want gisteren zou deze tijd goed geweest zijn voor brons en niet de vierde plaats die hij nu wist te behalen. De tijden van Marjo en Paul waren iets langzamer dan hun inschrijftijd en Annette sloot sterk af met een tijd die maar een halve seconde langzamer is dan haar persoonlijk record.

Na drie dagen zwemmen staat de teller op twee goud, vier zilver en vier brons en morgen zijn er nog diverse kansen op eremetaal met misschien wel opnieuw verrassingen. Behalve de medailles zijn er ook nog acht persoonlijke, negen club en vier Brabantse records gezwommen. Wouter, Nico, Marjo, Paul en Annette krijgen dan versterking van Arjon de Bok en Harry Cornet.

Geef een reactie