Voorbeschouwing ONMK2018 lange baan dag 4

De laatste dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 lange baan in Den Haag begint met een start voor Wouter van der Stelt op de 800 vrije slag en daarna komt er een heren ploeg aan de start van de 4×100 wisselslag estafette. De middagsessie begint met de 50 vrije slag en daarna volgt er nog deelname op de 200 schoolslag, 50 vlinderslag, 100 rugslag en als afsluiter 4×50 vrije slag estafette.

Zondag 6 mei 2018, sessie 6
Programma 30 800m vrije slag heren, inschrijflijst
Exact een jaar geleden zwom Wouter van der Stelt ook al de 800 vrije slag, maar dan in Eindhoven. Zijn tijd van toen, is de inschrijftijd voor de editie in Den Haag. De beste tijd van Wouter is acht seconden sneller en die tijd heeft hij acht jaar geleden in Eindhoven gezwommen. Wouter staat als vijfde ingeschreven.

Programma 32 4x100m wisselslag heren, inschrijflijst
Door de overschrijving van Nico Swart naar de Biesboschzwemmers is er dit jaar voor het eerst een heren estafetteploeg op de 4×100 wisselslag bij de 200-plussers. Nico zwemt samen met Harry Cornet, Arjon de Bok en Paul Wijnja deze estafette en zij zijn als snelste ploeg in hun categorie ingeschreven. Het verschil met de nummer twee van de inschrijflijst is ruim vier seconden. De heren hebben een kans om het Brabants en misschien zelfs wel het Nederlands record te verbeteren.

Zondag 7 mei 2018, sessie 7
Programma 34 50m vrije slag heren, inschrijflijst
De laatste sessie begint met spektakel, namelijk de vrije slag sprint. Vier heren komen er aan de start, namelijk Harry, Arjon, Nico en Paul. Harry is als tweede ingeschreven bij de 45-plussers en Arjon is de nummer zes in dezelfde categorie. Voor Nico is er een 16e plaats op de inschrijflijst bij de 50-plussers en Paul vinden we terug op de zesde plaats bij de 55-plussers.

Programma 35 50m vrije slag dames, inschrijflijst
Bij de dames is er alleen deelname van Marjo Goelema op de vrije slag sprint. Marjo staat bij de 45-plussers als vierde ingeschreven en zal zeker als doel hebben om binnen de halve minuut de baan af te leggen.

Programma 37 200m schoolslag dames, inschrijflijst
Sprinten is niets voor Annette Wijnja, dus zij heeft gekozen voor de 200 meter schoolslag. Annette staat op deze afstand als snelste bij de 50-plussers ingeschreven en zal zeker hopen op een goede serie indeling, zodat ze sneller dan haar inschrijftijd finisht.

Programma 38 50m vlinderslag heren, inschrijflijst
Na het langere werk staat er weer een sprintnummer geprogrammeerd, de 50 meter vlinderslag. Harry, Arjon en Paul wagen zich aan dit nummer en Harry is de derde op de inschrijflijst, terwijl Arjon zevende staat indezelfde categorie. Paul is als zesde ingeschreven in zijn categorie.

Programma 39 50m vlinderslag dames, inschrijflijst
Net als op de vrije slag sprint, zwemt alleen Marjo de vlinderslag sprint. En net als op de vrije slag staat ze ook op de vlinderslag sprint als vierde ingeschreven. Het zou mooi zijn als zij binnen de 34 seconden weet te eindigen.

Programma 40 100m rugslag heren, inschrijflijst
Het laatste nummer voor de heren van de BBZ-masters, is de 100 rugslag en hierop komt Nico aan de start. Nico staat als vijfde ingeschreven en zijn inschrijftijd is sneller dan het Brabants record, een mooi doel om aan te vallen.

Programma 41 100m rugslag dames, inschrijflijst
Annette is de laatste zwemster die persoonlijk aan de start verschijnt en zij doet dit op de 100 rugslag. Annette staat in haar categorie als derde ingeschreven en het is afwachten hoeveel ze nog over heeft om een snelle tijd te realiseren. Misschien kan ze haar persoonlijk, club en Brabants record verbeteren.

Programma 42 4x50m vrije slag gemengd, inschrijflijst
De afsluiter van het kampioenschap is de 4×50 vrije slag estafette. Harry, Paul, Annette en Marjo gaan proberen om hun eerste plaats op de inschrijflijst om te zetten in een gouden medaille. Alles zal goed moeten gaan, want het verschil met de nummer twee op de lijst is maar anderhalve seconde en deze zwemmers komen uit Eindhoven. De inschrijftijd is sneller dan het eigen club en Brabants record en de inschrijftijd is iets meer dan een seconde boven het Nederlandse record. Wie weet wat er nog in zit aan het einde van het kampioenschap.

Op basis van de inschrijvingen kunnen deze laatste dag drie gouden, één zilveren en twee bronzen medaille behaald worden, maar alles hangt af van de concurrentie en de vorm van de zwemmers. Als alle klasseringen van de inschrijflijsten omgezet worden in eremetaal is er kans op vijf goud, vier zilver en vijf keer brons.

Geef een reactie