Opnieuw prijs tijdens ONMK 2018 sessie 3

Aan de middagsessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 lange baan hebben drie zwemmers van De Biesboschzwemmers deelgenomen. Nico Swart en Annette Wijnja zwommen de 50 rugslag en Paul Wijnja startte op de 100 vrije slag. Annette wist een medaille te veroveren.

Nico startte als eerste en eindigde op 0,1 seconde van het podium, dus een vierde plaats. Zijn tijd was bijna een seconde langzamer dan zijn inschrijftijd. Een kwartiertje later mocht Annette de rugslag sprint zwemmen en zij wist beslag te leggen op het brons. Annette verbeterde haar eigen persoonlijk, club en Brabants record met ruim een tiende van een seconde.

Als laatste startte Paul en dit was voor de eerste start tijdens dit kampioenschap. Paul stond als zevende ingeschreven bij de 55-plussers en zijn tijd was uiteindelijk goed voor een zesde plaats. De eindtijd was ruim drie tienden langzamer dan zijn inschrijftijd, maar wel een halve seconde sneller dan zijn masters clubrecord.

Morgen komen Nico, Paul en Annette opnieuw aan de start aangevuld met opnieuw Wouter van der Stelt namens Den Doorn en Marjo Goelema en Richard Tiemstra namens de masters van de Biesboschzwemmers. De oogst qua medailles is tot nu toe één goud, één zilver en één brons en daarnaast zijn er vier persoonlijke, drie club en één Brabants record gezwommen.

Geef een reactie