Prijzen tijdens ONMK2018 sessie 2

De tweede sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Den Haag begon met de 400 vrije slag en daarna volgde alleen nog de 100 schoolslag. Beide nummers waren er voor heren en dames. Aan de start kwamen Wouter van der Stelt, Nico Swart, Annette Wijnja en Marjo Goelema.

Wouter had gisteren een hele goede 1500 meter vrije slag gezwommen en hij reisde dan ook met een goed gevoel af naar Den Haag. Door het vroege tijdstip was de verwachting bij Wouter dat het niet makkelijk zou gaan en dit bleek ook zo te zijn. De eerste 200 meter ging in praktisch hetzelfde tempo als een dag eerder tijdens de 1500 meter. Daarna kon Wouter wel nog versnellen, maar een verbetering van zijn inschrijftijd zat er niet in.
Een overzicht van de belangrijkste (tussen)tijden:

50 100 200 400
1500 0:37.37 1:18.68 2:46.55 5:48.16
400 0:37.09 1:18.54 2:46.26 5:43.60

Wouter komt morgen weer aan de start op de 50 schoolslag en 200 vrije slag.

Na de 400 ‘vrij’ voor de dames, begon de 100 schoolslag voor de heren. In de vijfde serie kwam Nico aan de start en hij is zijn eerste kampioenschap namens de Biesboschzwemmers goed begonnen. Nico zwom bijna drie kwart seconde van zijn inschrijftijd af en daardoor wist hij een plaats je te stijgen in de ranglijst en werd hij vijfde. Vanmiddag zwemt Nico nog de 50 rugslag.

Annette stond op de 100 schoolslag bij de 50-plussers als snelste ingeschreven en zij wist deze positie ook in de wedstrijd te behouden en hiermee haar eerste gouden medaille van dit toernooi te winnen. Over de tijd zal ze niet tevreden zijn aangezien ze ruim anderhalve seconde langzamer was dan haar inschrijftijd. Het verschil met nummer twee was vier seconden.

Marjo heeft voor het eerst sinds jaren concurrentie op de 50 en 100 schoolslag, maar deze komt niet uit eigen land maar uit Groot-Brittanie. Marjo wist een keurige tweede plaats te behalen en haar eindtijd was iets meer dan een seconde langzamer dan haar inschrijftijd. Dit was ook de verwachting aangezien Marjo in voorbereiding is op de Nijmeegse vierdaagse en hierdoor minder zwemtrainingen volgt.

Vanmiddag komt Annette, net als Nico, op de 50 rugslag aan de start en zal Paul zijn eerste start van dit kampioenschap hebben op de 100 vrije slag.

Geef een reactie