Voorbeschouwing ONMK2018 lange baan dag 3

Tijdens de derde dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 lange baan in Den Haag zijn er alleen tijdens de middagsessies starts voor de masters van De Biesboschzwemmers en Den Doorn. Wouter van der Stelt verdedigt de eer van de ALmkerkse/Nieuwendijkse zwemclub en Marjo Goelema, Nico Swart, Richard Tiemstra en Paul en Annette Wijnja zullen dit voor de Werkendamse vereniging doen. Er zijn op basis van de inschrijvingen vier kansen op eremetaal.

Zaterdag 5 mei 2018, sessie 5
Programma 21 50m schoolslag dames, inschrijflijst
De middag begint om 13.30 uur met de schoolslag sprint, waarop uiteraard Marjo Goelema en Annette Wijnja aan de start verschijnen. Beide dames staan als tweede ingeschreven. Marjo heeft opnieuw concurrentie van een Britse zwemster en Annette heeft dezelfde inschrijftijd als haar concurrente namens de Alkmaarse zwemvereniging. Annette heeft haar tijd gezwommen tijdens de Europese Kampioenschappen in London.

Programma 22 50m schoolslag heren, inschrijflijst
Bij de heren komen drie heren aan de start, waarvan één van Den Doorn en twee van de Biesboschzwemmers. Wouter is de jongste van de drie heren en hij staat als negende ingeschreven. Nico heeft dit seizoen een mooie progressie geboekt op de schoolslag en hij staat als zevende ingeschreven bij de 50-plussers. Richard staat bij de 55-plussers als derde ingeschreven, maar een kanttekening moet er wel gemaakt worden. De tijd van Richard is gezwommen in een 25 meter bad gezwommen.

Programma 23 200m rugslag dames, inschrijflijst
Na het sprintgeweld op de schoolslag is het volgende nummer de 200 rugslag en op dit nummer komt Annette aan de start. Annette staat als vierde ingeschreven en zal zeker haar tijd aan willen vallen om het club en Brabants record te verbeteren.

Programma 24 200m rugslag heren, inschrijflijst
Net als Annette, zwemt ook Nico de 200 rugslag. Nico staat net als Annette ook als vierde ingeschreven bij de heren 50-plus en zijn inschrijftijd is ongeveer anderhalve seconde boven het Brabants record een mooi doel, wat misschien dan ook nog wel eens eremetaal op kan leveren.

Programma 28 200m vrije slag heren, inschrijflijst
Na de rugslag komt de 100 vlinderslag en 200 vrije slag voor dames waarop geen deelname is voor de masters uit Altena. Op de 200 vrije slag voor heren komen Wouter, Paul en Richard aan de start. Geen van drieën staan op een medailleplaats, maar wel bij de top 10. Wouter staat bij de 45-plussers als negende ingeschreven en Paul en Richard staan bij de 55-plussers als respectievelijk als vijfde en zevende ingeschreven. Vooral voor Paul is er de kans om onder het Brabants record te zwemmen.

Programma 29 4x50m wisselslag gemengd, inschrijflijst
Het laatste nummer van de derde zwemdag is de 4×50 wisselslag estafette en daarop is er deelname bij de 200-plussers voor de BBZ-masters. Nico, Marjo, Paul en Annette zijn de snelst ingeschreven ploeg in deze categorie en de volgende ploeg in hun categorie is bijna 20 seconden langzamer ingeschreven, dus als alles goed gaat, ligt er een gouden medaille klaar voor deze vier masters.

Deze dag kan dus één gouden, twee zilveren en één bronzen medaille opleveren, maar daar bij moet wel kanttekening geplaatst worden bij de bronzen plaats voor Richard op de schoolslag sprint vanwege zijn inschrijftijd uit het 25 meter bad.

Geef een reactie