Opgericht op 20 mei 1968
 
Records Wouter en Sander tijdens ONMK2018

Records Wouter en Sander tijdens ONMK2018

De eerste sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 lange baan in Den Haag staat in het teken van de langste afstand, namelijk de 1500 meter vrije slag. Namens Den Doorn kwamen Sander van Tilburg en Wouter van der Stelt aan de start en beide zwommen een sterke race.

Sander mocht in serie twee het water induiken en zwom bijna 10 seconden sneller dan zijn inschrijftijd en dit is ook zijn persoonlijk record. Sander bleef op de 800 meter slechts enkele tienden boven zijn persoonlijk record steken.

Een serie later kwam Wouter aan de start en net als Sander zwom Wouter een strakke race. De indeling was heel vlak en dit resulteerde in een eindtijd die bijna vijfentwintig seconden onder zijn inschrijftijd ligt en ook sneller dan zijn persoonlijk record. De tijd van Wouter na 800 meter was maar vier seconden langzamer dan zijn inschrijftijd voor de 800 meter later dit weekend. Misschien kan Wouter dan opnieuw sneller zwemmen dan zijn inschrijftijd en behoort een persoonlijk record opnieuw tot mogelijkheden.

Voor de beide heren is er helaas geen eremetaal, daarvoor zullen nog iets harder moeten zwemmen.