Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing ONMK2018 lange baan dag 2

Voorbeschouwing ONMK2018 lange baan dag 2

De eerste dag komen er geen masters van de Biesboschzwemmers aan de start van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 lange baan, maar wel zwemmers van Den Doorn. Dan staan de 1500m vrije slag heren en 800m vrije slag dames op het programma. De tweede dag komen er vier leden van de Biesboschzwemmers en één zwemmer van Den Doorn aan de start. De tweede dag van het kampioenschap zijn er direct diverse medaille kansen.

Donderdag 3 mei 2018, sessie 1
Programma 2 1500m vrije slag heren, inschrijflijst, aanvanf 12.30 uur
De eerste dag begint met de 1500m vrije slag en dan staat Wouter van der Stelt in ieder geval op het startblok. Sander van Tilburg, zijn clubgenoot bij Den Doorn, stond als enige heer op de reserve lijst, maar mag als nog starten door een afmelding. Wouter staat vijfde bij de heren 45+ en Sander is de nummer 7 bij de 30-plussers. Beide heren zijn met hun snelste tijd uit het 50 meter bad ingeschreven en dit zijn tijden van vorig jaar. Voor Wouter in april in Oosterhout en Sander heeft zijn tijd gezwommen tijdens de ONMK vorig jaar in Eindhoven.

Vrijdag 4 mei 2018, sessie 2
Programma 4 400m vrije slag heren, inschrijflijst, aanvang 9.00 uur
Opnieuw zal er eerst een zwemmer van Den Doorn het water induiken. Wouter van der Stelt staat op de 400 vrije slag als zevende ingeschreven in zijn categorie. Zijn inschrijftijd is acht seconden langzamer dan zijn beste tijd in het 50 meter bad.

Programma 6 100m schoolslag heren, inschrijflijst
De eerste zwemmer van de BBZ-masters is Nico Swart. Nico staat bij de 50-plussers als zesde ingeschreven met zijn persoonlijk beste tijd. Het is het eerste kampioenschap voor Nico namens de Biesboschzwemmers.

Programma 7 100m schoolslag dames, inschrijflijst
In tegenstelling tot de meeste kampioenschappen is Marjo Goelema niet als snelste zwemster ingeschreven in haar categorie. Marjo staat als tweede ingeschreven bij de 45-plussers en het is afwachten hoe het met de vorm is. Marjo doet dit jaar mee aan de wandelvierdaagse Nijmegen en dit gaat mogelijk ten koste van haar zwemvoorbereiding. Annette Wijnja staat bij de 50-plussers als snelste ingeschreven.

Vrijdag 4 mei 2018, sessie 3
Programma 10 50m rugslag heren, inschrijflijst
Op de rugslag sprint staat Nico bij de 50-plussers als derde ingeschreven. Zijn inschrijftijd is bijna twee jaar oud, gezwommen tijdens de Europese Masters Kampioenschappen in London (GBR). Het verschil met nummer vier is ongeveer twee tienden van een seconde.

Programma 11 50m rugslag dames, inschrijflijst
Net als Nico, zwemt ook Annette de 50m rugslag. Sinds haar operatie aan de schouder is de rugslag bij Annette verbeterd. Annette staat als derde ingeschreven bij de 55-plussers en haar inschrijftijd is haar snelste tijd ooit gezwommen in een 50 meter bad.

Programma 12 100m vrije slag heren, inschrijflijst
Voor Paul Wijnja begint het ONMK2018lb met het koningsnummer, de 100 vrije slag. Paul zijn inschrijftijd is goed voor een zevende plaats bij de 55-plussers en het doel van Paul zal zeker zijn om het clubrecord te verbeteren.

De eerste dag van de BBZ-masters kan dus één goud, één zilver en twee bronzen medailles opleveren. De ervaring leert echter dat het in werkelijkheid vaak anders kan zijn dan het op papier lijkt te zijn.