Persoonlijke en clubrecords voor Robin Iking

Hoogerheide, 8 april 2018 – De tweede wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2018 bracht de zwemmers van 20 jaar en ouder in West-Brabant, in Hoogerheide om precies te zien. Hoogerheide is bekend van het veldrijden, maar er is ook een zwembad en daar wisten negen Biesboschzwemmers negen clubrecords en drie persoonlijke records te zwemmen. Robin Iking was voor de meeste records verantwoordelijk.

Robin is sinds september weer lid van de Biesboschzwemmers door een verhuizing naar Werkendam en hij zwom voor de eerste keer mee in een masterswedstrijd. Robin startte op de 25 en 50 vrije slag en 25 schoolslag. Op de kortste vrije slag afstand bleef Robin binnen de 12 seconden en op de dubbele afstand zwom hij exact 26 seconden. De schoolslag sprint ging in iets meer dan veertien seconden. Op de kortste nummers verbeterde hij zijn persoonlijke records en op alle nummers zwom hij nieuwe clubrecords.

Bianca den Besten wist ook een persoonlijk record te zwemmen. Bianca verbeterde haar eigen tijd op de 200 vrije slag met bijna zes seconden en op de vrije slag sprint bleef ze net boven haar tijd steken.

Mark Visser, Neel Gielen en Nico Swart wisten net als Robin ook clubrecords te verbeteren. Nico zwom een nieuwe toptijd op de 100 wisselslag. Mark en Neel wisten allebei op de 200 vrije slag een clubrecord aan te scherpen of neer te zetten. Voor Mark was er ook nog een clubrecord op de 100 schoolslag en Neel was op de 50 vrije slag sneller dan haar eigen clubrecord.

Het laatste clubrecord kwam op naam van een estafetteploeg, de 4×50 vrije slag heren ploeg. Erik Huisman, Nico, J.P. van Rossem en Robin Iking zwommen een nieuw record in de categorie 160-plus.

Pieter Vink, Nico, Mark en Erik wisten het pauzenummer de 4×25 meter onderwater te winnen en kregen als beloning een heerlijke taart.

Voor Rob den Besten, Erik, J.P. en Pieter waren er geen persoonlijke records, maar ze wisten op hun diverse nummers goede tijden te noteren. Rob bleef iets meer dan een seconde boven zijn tijd op de 50 vrije slag, terwijl de tijd van Erik op de 100 wisselslag zijn beste prestatie van deze middag was. J.P. was vooral op de schoolslag snel, maar bleef een enkele tiende boven zijn beste tijd. Voor Pieter was de beste prestatie op de 50 vlinderslag.

Begin mei staan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen op het programma en waarschijnlijk komen de zwemmers die in Hoogerheide gezwommen hebben niet aan de start. Een week later is de derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2018 en het is nog even afwachten welke zwemmers en er dan aan de start verschijnen.

Uitslag

Geef een reactie