Limiet voor Romée van Rossem

Oosterhout, 8 april 2018 – Tijdens een limietwedstrijd in Recreatieoord De Warande hebben de acht zwemmers van de Biesboschzwemmers een goede indruk achtergelaten. De leeftijd varieerde van bijna 9 jaar tot en met 51 jaar en alle leden gingen tevreden naar huis.

Romée van Rossem ging met de grootste glimlach naar huis toe, omdat ze op de 50 rugslag ruim onder de limiet voor de regio zomer kampioenschappen bleef. Ze verbeterde haar inschrijftijd met ruim anderhalve seconde. Eerder op de middag had ze al haar tijd op de 50 ‘vrij’ aangescherpt met ruim drie seconden.

De één jaar oudere Celine Besselink wist ook twee goede tijden te noteren. Op de 100 vrije slag was ze drie seconden sneller dan haar tijd uit het 25 meter bad en op de 200 schoolslag was ze ongeveer een seconde sneller. Yara, het zusje van Celine, zwom de 50, 100 en 200 vrije slag. Vooral haar tijd op de 50 vrije slag was heel goed, deze was sneller dan de limiet voor de regio kampioenschappen voor de zwemmers die een jaar ouder zijn dan Yara. Helaas mag Yara niet meedoen omdat ze te jong is.

Tess Vonk zwom 50 en 100 vrije slag en 50 vlinderslag en vooral op de vrije slag waren haar tijden goed. Op beide is Tess sneller dan in een 25 meter bad, waarbij het verschil op de 100 meter met ruim vier seconden het grootste is.

Emma en Tessa van der Spoel zwommen voor het eerst in een 50 meter bad en merkte dat het toch wel lekker is als je halverwege je race een keerpunt kunt maken. Ondanks dat wisten ze goede races te zwemmen en lieten ze zien het afgelopen seizoen veel geleerd te hebben en waren hun tijden op de 50 rug- en schoolslag vergelijkbaar met de tijden uit het 25 meter bad.

Annette Wijnja was de oudste deelneemster namens de Biesboschzwemmers en testte zich op de 200 rug- en schoolslag. Na de beide races was Annette heel tevreden, vooral over de 200 schoolslag. Deze ging drie seconden sneller dan enkele weken geleden. Op de 200 rugslag was de focus niet volledig aanwezig, waardoor een hele goede tijd er niet in zat.

Lars de Kooter was de enige jongen namens de Biesboschzwemmers en hij liet zien dat hij niet onder de indruk was van de dames. Lars zwom de 50, 100 en 200 vrije slag en op alle drie de afstanden liet hij mooie tijden noteren. De indeling op de langste afstand liet zien dat Lars vooral een voorkeur heeft voor het lange(re) werk.

Over een week zullen Lars en Tess samen met Anne en Rens Lisman in Eindhoven meedoen aan de Minior Swim Cup en de week daarna gaan ongeveer 30 zwemmers naar Papendrecht voor de laatste wedstrijd van de competitie van dit seizoen.

Uitslag

One Comment

Geef een reactie