Opgericht op 20 mei 1968
 

Records voor heren masters

Amersfoort, 25 maart 2018 – In één van de laatste wedstrijden die gehouden werd in het 50 meter bad in Amersfoort kwamen drie masters van de Biesboschzwemmers aan de start. Nico Swart ging samen met Paul en Annette Wijnja van start en allen startte op twee nummers. Het was de eerste wedstrijd voor Nico als lid van de Biesboschzwemmers.

Nico startte op de 50 rug- en schoolslag en op beide nummers wist hij mooie tijden te noteren. Op de rugslag bleef Nico iets meer dan twee tienden boven zijn snelste tijd, maar op de schoolslag ging hij er bijna twee tienden onder. Op beide nummers wist Nico bij de 50-plussers nieuwe clubrecords te zwemmen.

Paul zwom de 100 vlinder- en vrije slag en ook zijn tijden waren goed voor clubrecords, maar dan bij de 55-plussers. De tijd op de vlinderslag viel enigszins tegen, maar de vrije slag daarentegen was van een goed niveau.

Annette hield de eer van de dames hoog, maar de tijden vielen niet mee. Op de 50 schoolslag bleef ze nipt boven de 40 seconden en op de 200 meter, toch haar favoriete afstand, was het tempo te laag. Een reden voor de tegenvallende tijden kan zijn dat er op dit moment hard getraind wordt, waardoor men niet volledig uitgerust aan de start verscheen.

Over anderhalve maand zijn de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Den Haag en de verwachting is dat de tijden dan sneller zullen zijn.

Uitslag