Opgericht op 20 mei 1968
 

Femke Golverdingen derde in ‘Antwerpen’

Antwerpen, 4 februari 2018 – Een dag na de derde competitiewedstrijd van dit seizoen, ging een klein groepje naar Antwerpen om mee te doen aan de 27e editie van de Antwerp International Youth Swimming Cup 2018 (AIYSC2018). Sacha Maas en Julia Verhoeven zwommen 50 rugslag, Romée van Rossem 50 rugslag en 100 schoolslag en Femke Golverdingen kwam uit op de 50 en 200 rugslag. Femke wist op de rugslag sprint een medaille te veroveren.

De dag begon met de 50 rugslag en hierop kwam Romée als eerste aan de start en zij wist haar persoonlijk record met ruim een seconde aan te scherpen. Voor een limiet voor de Regio kampioenschappen kwam ze enkele tienden te kort. Bij de 17 en 18 jarigen kwamen Sacha, Julia en Femke aan de start. Femke wist als derde te eindigen voor Sacha en Julia. Sacha was vierde en Julia was de nummer zes. De meiden konden hun inschrijftijd helaas niet verbeteren, maar lieten wel goede dingen zien.

Na de rugslag sprint stond de 100 schoolslag geprogrammeerd en nog enigszins vermoeid van de rugslag moest Romée weer op het startblok klimmen. Romée wist zowel haar 50 als 100 meter tijd in het 50 meter bad aan te scherpen. Op de 50 meter was ze enkele tienden sneller en de eindtijd was uiteindelijk bijna drie seconden sneller dan ooit. Romée werd op dit nummer tiende, terwijl ze op de rugslag als achtste was geëindigd.

De laatste afstand was voor Femke en dit vond plaats in de middagsessie. Een dag eerder had Femke ook al de 200 rugslag gezwommen en toen ging het niet lekker. Vanmiddag ging het een stuk beter, al had de indeling misschien iets beter gekund. Femke had in de laatste 50 meter nog veel over. Uiteindelijk werd ze zesde en bleef ze iets meer dan anderhalve seconde boven haar snelste tijd.

De volgende wedstrijden voor deze dames zijn eind februari of anders pas medio maart.

Uitslag

%d bloggers liken dit: