Clubrecord voor Tess Vonk

Papendrecht, 3 februari 2018 – Vijfentwintig zwemmers van de Biesboschzwemmers hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan de derde competitiewedstrijd. Door afmeldingen was van tevoren bekend dat het moeilijk zou worden om in de tussenstand te verbeteren. De aanwezige zwemmers lieten echter hele goede tijden noteren getuige de negentien persoonlijke records. Tess Vonk wist zelfs het eerste clubrecord te zwemmen in 2018.

Tess wist op de 25 meter vlinderslag haar inschrijftijd met ruim vijf seconden te verbeteren en was ook nog eens sneller dan het oude clubrecord. Het oude record was in 2004 gezwommen en toen was Tess nog niet eens geboren. Op datzelfde nummer wisten ook Hannah Vink en Emma van der Spoel goede tijden te zwemmen.

Voordat de meisjes aan het kortste vlinderslag nummer begonnen wisten Sacha Maas, Femke Golverdingen, Larissa Huisman en Redine van Breugel een goede 4×100 meter vrije slag estafette te zwemmen. Sacha wist als startzwemster haar beste tijd met ruim twee seconden aan te scherpen en daarna wisten de andere drie dames ook goede tijden te zwemmen waardoor ze sneller waren dan hun inschrijftijd. Behalve de estafette zwommen deze meiden samen met Julia Verhoeven ook nog 50 vrije slag en 200 meter rugslag. Redine slechtte bijna de 29 seconden barrière, ze zwom exact 29 seconden op de 50 vrije slag. Sacha wist op de beide nummers ook haar tijden aan te scherpen en zij kon dus terug kijken op een succesvolle middag. Voor de andere meiden waren er geen verbeteringen, maar zij lieten wel goede tijden noteren. Nick Lisman zwom dezelfde afstanden als deze dames en hij wist op de 50 ‘vrij’ voor het eerst de 30 seconden barrière te doorbreken.

Yara Besselink, Tessa van der Spoel, Lars de Kooter, Rens Lisman en Rik Vink zwommen de 50 meter schoolslag en 100 meter rugslag. Yara verbeterde zich op de beide nummers, terwijl Lars sneller dan ooit was op de 100 meter rugslag. Rens zwom op de 50 meter schoolslag naar een nieuwe toptijd en Rik deed dit op de 50 rugslag, halverwege de 100 rugslag. Rens, Rik en Tessa zwommen de 100 rugslag voor de eerste keer en zij deden dit heel goed.

Chimène Huisman en Celine Besselink zwommen de 50 vlinder- en vrije slag. Chimène wist zich op beide nummers te verbeteren, terwijl Celine maar nipt boven haar inschrijftijd op de ‘vrij’ bleef steken. Romée van Rossem en Margonda Versluis zwemmen normaal gesproken dezelfde afstanden, maar deze keer waren ze in een oudere categorie ingedeeld en moesten zij 100 rugslag en 200 wisselslag. Romée zwom een dik persoonlijk record op de wisselslag, terwijl Margonda zich verbeterde op de 100 rugslag. Op de wisselslag liet Margonda een goede race zien, terwijl ze dit nummer voor de eerste keer zwom.

Voor de dames en heren stond de 100 vrije slag en 200 schoolslag op het programma. Voor Jade Groeneveld en Marjolein van den Berg betekende de 200 schoolslag een verbetering van hun persoonlijke records. De beide dames zwemmen dit onderdeel normaal gesproken niet, maar vanmiddag wel. Annette Wijnja en Sanne van de Pol lieten beide mooie tijden noteren op de schoolslag. Op de vrije slag was vooral de tijd van Marjolein veel belovend. Bij de heren zwommen Robin Iking en Mark Visser goede tijden op de schoolslag en samen met Thomas Zielhorst en Erik Drewes was er een goede 4×100 meter wisselslag estafette.

Medio maart staat de vierde wedstrijd op de planning en het is dan te hopen dat er een grotere groep naar Papendrecht afreist om te laten zien wat de Biesboschzwemmers werkelijk in huis hebben in hun jubileum jaar.

Uitslag

Geef een reactie