Weer vier medailles tijdens ONMK18kb

De laatste dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 korte baan in Terneuzen leverde voor de drie masters van de Biesboschzwemmers drie gouden en een bronzen medaille op. Marjo Goelema, Paul en Annette Wijnja wisten allen op deze dag in de prijzen te zwemmen.

Paul wist op de laatste afstand van het kampioenschap zijn eerste persoonlijke medaille te veroveren. Op de 100 vlinderslag wist Paul beslag te leggen op het brons in een clubrecord tijd. Het was geen tijdsverbetering, maar dat deerde Paul weinig. Eerder op de middag had Paul op de 50 vrije slag twee tienden van zijn persoonlijk record gehaald en bleef hij ruim binnen de 28,5 seconden.

Marjo en Annette waren op de schoolslag sprint allebei de beste in hun categorie. Voor beide was er geen record, maar de tijden stemde beide dames zeker tevreden. Na de schoolslag sprint wist Annette ook op de 200 rugslag naar het goud te zwemmen. Annette merkte wel dat het een lang kampioenschap was, want haar tijd was langzamer dan een week eerder tijdens de competitiewedstrijd. Marjo wist op de 50 vrije slag binnen de dertig seconden te finishen en werd met deze tijd vierde.

Behalve de drie zwemmers van de Biesboschzwemmers kwam ook Nico Swart van Den Doorn aan de start. Nico was op de schoolslag sprint sneller dan ooit en bleef een fractie boven de 35 seconden. Op de 200 rugslag was ook bij Nico de energie op. Hij opende sterk, maar daarna kon hij het tempo niet volhouden en bleef hij drie seconden boven zijn inschrijftijd.

Met de vier medailles van deze middag komt het totaal op negen goud, één zilver en twee brons. Annette kwam in het klassement van meervoudige medaille winnaars op een derde plaats met haar zeven gouden medailles.