Opgericht op 20 mei 1968
 
Sacha Maas bereikt doel

Sacha Maas bereikt doel

Oosterhout, 21 januari 2018 – Drie leden van de Biesboschzwemmers hebben deelgenomen aan de derde wedstrijd van het junioren en jeugd circuit. De wedstrijd werd gehouden in het 50 meter bad in Oosterhout. Sacha Maas kwam samen met Chimène Huisman en Nick Lisman aan de start. Alle zwemmers deden aan twee onderdelen mee.

Sacha had zich ingeschreven op de 50 en 100 rugslag. Ze had zich als doel gesteld om sneller te zwemmen dan de limiettijd op de 50 rugslag voor een wedstrijd in Antwerpen en hierin slaagde ze ruimschoots. De 50 ‘rug’ stond als eerste nummer voor Sacha gepland en ze wist door een goede start en techniek bijna drie kwart seconde onder de limiettijd te blijven. Later op de 100 rugslag was de focus er niet meer om nogmaals een goede race te zwemmen.

Chimène zwom de 200 vrije slag en 100 rugslag en op beide nummers was ze sneller dan haar persoonlijke toptijden uit het 25 meter bad. Op de 200 ‘vrij’ bleef Chimène binnen de drie minuten en daarnaast ook nog eens ongeveer acht seconden sneller dan haar tijd uit het 25 meter bad. Op de 100 rugslag bleef ze ruim een halve seconde onder haar snelste tijd.

Nick startte op de 200 schoolslag en 100 vrije slag. De 200 schoolslag zwom Nick technisch keurig, maar het tempo was aan de lage kant. Zijn tijd was echter genoeg om zich te plaatsen voor de 100 meter schoolslag finale. Dit was ook niet echt moeilijk aangezien er twee jeugdzwemmers op de 200 meter aan de start kwamen. De 100 meter ging wel beter, maar toch zat er een verbetering van zijn beste tijd niet in. Dit lukte Nick wel op de 100 vrije slag. De eerste 75 meter kon Nick een goede techniek zwemmen, maar daarna werd de vermoeidheid hem te veel. Dit geeft wel de burger moed om door te gaan met zijn aanpassingen van de techniek.

Over twee weken komen deze drie zwemmers met ongeveer dertig zwemmers aan de start van de derde competitiewedstrijd. Het zal moeilijk worden om nog een aantal plaatsen te stijgen doordat enkele leden niet aanwezig kunnen zijn.

Uitslag