Promotie-/degradatieregeling competitie 2017-2018

De tweede competitieronde zit er aan te komen en het is al januari. Met de nieuwe zwemkalender is de indeling van de competitie verandert ten opzichte van voorgaande seizoen. Normaal was de tweede ronde in november, nu dus in januari. Net voor de tweede ronde heeft KNZB de promotie-/degradatieregeling bekend gemaakt.

Voor de 1e klasse in regio zuid geldt dat de beste promoveert naar de landelijke C-klasse en de nummers 17 tot en met 19 degraderen naar de 2e klasse. Met name bij de landelijke A, B en C-klasse gaat er het een en ander het komende seizoen veranderen. Voor hen geldt het volgende:

Ter voorbereiding op een nieuwe competitie-indeling met ingang van volgend seizoen is de promotie/degradatie regeling voor het huidige seizoen vastgesteld. Om te werken naar een meer dynamische zwemcompetitie, promotie/degradatie makkelijker te maken en meer spanning in de competitie te krijgen worden deze wijzigingen doorgevoerd.

De voornaamste verandering is dat de A-klasse zal gaan inkrimpen naar 18 ploegen (nu 30 ploegen) en dat de B- en C-klassen groeien naar respectievelijk 32 en 40 teams (nu ook beide 30 ploegen). Deze teams worden verdeeld in elk 4 virtuele afdelingen. De indeling hiervan zal met een loting plaats vinden. Om deze veranderingen goed te kunnen doorvoeren is de hieronder opgenomen promotie / degradatie regeling van toepassing voor het seizoen 2017-2018.

Klasse Promoveren Degraderen
Hoofdklasse Nrs. 1 t/m 8 zwemmen Finaleronde Nr. 15 degradeert naar A-klasse
A-klasse Nrs. 1 t/m 4 promoveren naar Hoofdklasse Nrs. 20 t/m 30 degraderen naar B-klasse
B-klasse Nrs. 1 en 2 promoveren naar A-klasse Nrs. 21 t/m 29 degraderen naar C-klasse
C-klasse Nrs. 1 t/m 3 promoveren naar B-klasse Nrs. 26 t/m 30 degraderen naar 1e klasse Regio

Dit seizoen is er geen P/D wedstrijd tussen Hoofd- en A klasse en ook geen vergelijkende ronde 5 voor C-klasse verenigingen.

Na de eerste ronde staan we in de 1e klasse van Regio Zuid op een keurige zesde plaats op 10 seconden van de nummer vier. De kans om te promoveren is op dit moment niet groot, aangezien het verschil na de eerste wedstrijd bijna 300 punten is. Laten we gaan proberen om bij de beste vijf ploegen van Regio Zuid te eindigen.

Geef een reactie