Opgericht op 20 mei 1968
 
Marjo Goelema opnieuw verkozen tot sportmaster

Marjo Goelema opnieuw verkozen tot sportmaster

Vanavond zijn in Wijk en Aalburg de verkiezingen van de Powerhouse Sport Awards. Deze verkiezingen beleven hun 24e editie en zijn opgezet door Jetty Duister en zij is nog steeds de drijvende kracht achter deze verkiezingen. Namens de Biesboschzwemmers was Marjo Goelema genomineerd en de categorie sportmasters 2017. Naast Marjo was er bij de lijst met genomineerden nog een zwemster genomineerd. Laura van Engelen was één van de genomineerden in de categorie sportvrouw junioren.

Rond de klok van half acht gaf Marjo door dat Laura van Engelen tot sportvrouw junioren was verkozen en toen begon dus het wachten tot de verkiezing van de Sportmasters bekend gemaakt werd. Net na acht uur gaf Marjo door dat zij verkozen was tot sportmaster. Dit is voor Marjo de tweede keer dat zij deze prijs wint, zij was in 2016 de opvolgster van Annette Wijnja die als eerste de prijs wist te winnen. Dus Marjo is nu sportmaster van 2015 en 2017. In 2005 en 2006 was Marjo genomineerd in de categorie sportvrouw senioren en in beide gevallen werd ze vierde van de vijf genomineerde dames.

Bij de genomineerden had ook Annette kunnen staan aangezien zij vergelijkbare prestaties als MArjo geleverd heeft, echter de organisatie heeft er voor gekozen om één sporter per vereniging bij de genomineerden te plaatsen. Een aparte gedachte, maar dat recht heeft de organisatie uiteraard.

%d bloggers liken dit: