Elf pr’s voor zes zwemmers

Oosterhout, 7 januari 2018 – In recreatie-oord De Warande hield de Oosterhoutse zwemclub De Warande hun clubkampioenschappen. Aan deze wedstrijd deden ook nog zes Biesboschzwemmers mee en allen wisten minimaal een persoonlijk record te zwemmen. Yara Besselink was met drie persoonlijke records de succesvolste deelnemer.

Yara zwom op de 25 meter rug-, school- en vrije slag nieuwe toptijden. Op de ‘vrij’ ging er ruim 2,5 seconden van haar tijd, op de schoolslag was het ruim vijf seconden en op de rugslag haalde Yara bijna zeven seconden van haar tijd af. Yara startte ook nog op de 50 vlinderslag, maar helaas ging dit niet volgens de regels en werd haar tijd uit de uitslag gehaald.

Chimène Huisman, Rens Lisman en Romée van Rossem wisten alle drie twee persoonlijke records te zwemmen. Chimène verbeterde zich op de 50 rug- en vrije slag. Vooral haar tijd op de vrije slag was knap aangezien ze een dag eerder nog mee had gedaan aan de 200 minuten cup. Voor Rens waren er nieuwe toptijden op de 50 rug- en schoolslag. Op de rugslag haalde hij ruim twee seconden van zijn tijd af. Voor Romée waren er tijdsverbeteringen op de 50 vlinderslag en 100 wisselslag. Op de vlinderslag haalde ze 3,5 seconde van haar tijd af en op de ‘wissel’ ging er iets meer dan een seconde van haar tijd af.

Voor Celine Besselink en Anne Lisman was er op één afstand een verbetering. Celine verbeterde zich met ruim vijf seconden op de 50 rugslag en bij Anne ging een halve seconde van haar 25 meter rugslag tijd af.

Over een kleine week zullen deze zes zwemmers samen met nog ongeveer 35 zwemmers in Papendrecht aan de start verschijnen van de tweede competitie wedstrijd. Na de eerste wedstrijd staan de Werkendammers op een keurige zesde plaats van de negentien teams.

Uitslag

One Comment

Geef een reactie