Oudjes winnen van jonkies

Gorinchem, 6 januari 2018 – De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was niet een reguliere wedstrijd, maar een marathon die 200 minuten duurde. Voor de derde keer deden de Werkendammers mee aan het evenement dat door PCG in Caribabad te Gorinchem georganiseerd werd. Deze keer waren er twee ploegen ingeschreven, een jongere ploeg en een mastersploeg.

Om 19.00 uur werd het startsignaal gegeven en mochten de eerste zwemmers 25 meter afleggen, daarna werd iedere keer 50 meter gezwommen in tweetallen. De beide ploegen zwommen in banen naast elkaar en dus was het al snel duidelijk dat de ‘oudjes’ het van de jonkies zouden gaan winnen.

Vanaf de eerste tussenstanden waren de Druppies, zoals de jongere ploeg genoemd werd zesde in de tussenstand van negen ploegen. De ‘oldies’, of wel de oudjes begonnen bij de eerste tussenstanden op de derde plaats, maar na ongeveer anderhalf uur moest er een plaatsje prijs gegeven worden en dat kon niet meer goed gemaakt worden.

In de laatste 40 minuten gingen beide teams met acht zwemmers om beurten 50 meter zwommen om te proberen nog zoveel mogelijk meters bij elkaar te zwemmen.

Na 3 uur en 20 minuten zwemmen hadden Paul Wijnja, Harry Cornet, Annette Wijnja, Marjo Goelema, Sabrina Boekhout, Bastiaan Baggerman, Erik Huisman en Erik van Linstee zestien kilometer en 985 meter bij elkaar gezwommen. De Druppies hadden in 200 minuten vijftien kilometer en 470 bij elkaar gezwommen. Robin Iking, Nick Lisman, Sacha Maas, Femke Golverdingen, Julia Verhoeven, Redine van Breugel, Chimène Huisman en Laura Verhoeven wisten dit bij elkaar te zwemmen en zeker de prestaties van Chimène mag vermeld worden als jongste zwemmer van dit team. Zij deed de laatste keer over 50 meter minder dan een seconde langzamer dan haar beste tijd ooit.

In 2016 wisten de acht zwemmer zeventien kilometer en 213 meter bij elkaar te zwemmen en een jaar later kwamen het team tot zeventien kilometer en 340 meter. Dus het record van vorig jaar staat nog steeds. Iedereen was helemaal op, maar toch wisten ze allemaal nog een lach op hun vermoeide gezichten te tonen.

Geef een reactie