Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing tweede weekend BWK2017

Aan het tweede weekend van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 doen vier zwemmers namens de Biesboschzwemmers mee. Aan de start komen Tom Kruis en Leendert Paans op de 400 wisselslag, 100 vrije slag en 50 vlinderslag. Marjo Goelema en Sanne van de Pol zwemmen de 50 schoolslag.

Sessie 5
Inzwemmen 12.00 uur
Wedstrijd 12.45 uur
Programma 28 400m wisselslag heren junioren 1 en ouder; inschrijflijst; aanvang ± 12.45 uur
Aan de 400 wisselslag doen in totaal 49 zwemmers mee en deze zullen waarschijnlijk op tijd ingedeeld worden. Na alle series is dan bekend hoe Leendert en Tom uiteindelijk geëindigd zijn. Bij de jongens jeugd 1 en 2 staat Leendert als 6e ingeschreven en Tom vinden we een plaatsje lager terug op de lijst. Er komen in totaal 10 jeugdzwemmers aan de start

Sessie 6
Inzwemmen 14.05 uur
Wedstrijd 14.30 uur
Programma 30 100m vrije slag heren junioren 1 en ouder; inschrijflijst; aanvang ± 14.30 uur
Ook op de 100 vrije slag komen zowel Tom als Leendert aan de start en het zou leuk zijn als beide zwemmers weer eens binnen de minuut de vier banen weten af te leggen. Tom staat als 17e ingeschreven en Leendert vinden we terug op een 24e plaats. De kans is groot dat ze niet bij elkaar in de serie zwemmen.

Programma 33 100m schoolslag dames senioren open; inschrijflijst; aanvang ± 15.10 uur
De enige dames deze ‘Brabantse’ zijn Marjo en Sanne. Sanne heeft ondanks de breuk in haar hand toch besloten deel te nemen aan deze kampioenschappen en voor Marjo is het een mooi meetmoment op weg naar de Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan in januari 2018. Marjo staat als 14e ingeschreven en Sanne vinden we terug de 22e plaats bij de dames. Er komen 34 dames aan de start en de top drie zwemt tijden van 32 en 33 seconden.

Programma 36 50m vlinderslag heren junioren 1 en ouder; inschrijflijst; aanvang ± 16.00 uur
Het laatste nummer voor de tweede pauze met prijsuitreiking is de vlinderslag sprint en bij de jongens jeugd staan 28 zwemmers ingeschreven. Tom staat als 15e ingeschreven voor Leendert is er een 18e plaats op de inschrijftlijst. Beide heren hebben een tijd staan van 29 seconden en een beetje en zeker Leendert maakt kans om zijn tijd te verbeteren, want vorige week tijdens de 100 meter opende hij een halve seconde langzamer dan zijn inschrijftijd. Het podium is ver weg met jongens die een tijd hebben staan van laag in de 26 seconden.

Het lijkt er op dat dit een kampioenschap gaat worden zonder medailles voor de Biesboschzwemmers. Dit is voor het laatst voorgekomen in 2003 en 2004 toen er sprake was van een startgemeenschap met ZVDO’74 in de vorm van SG Altena. Toen hebben enkele leden die niet tot de startgemeenschap behoorden meegedaan aan de ‘Brabantse’. In 2015 tijdens de regionale lange afstandkampioenschappen werd er ook geen medaille gehaald.

One comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: