Opgericht op 20 mei 1968
 

Goede vlinderslag Leendert Paans

De Brabantse Winter Kampioenschappen begonnen voor de Biesboschzwemmers op zondag en als enige kwam Leendert Paans aan de start. Leendert startte op de 100 vlinderslag en 200 vrije slag en vooral over de vlinderslag mag Leendert tevreden zijn.

Leendert komt uit bij de jeugdzwemmers en heeft te maken met zwemmers die een jaar ouder zijn. Van de 18 jongens wist Leendert twaalfde te worden en vooral over zijn eerste 50 meter mocht hij tevreden zijn. De opening van Leendert was maar een halve seconde langzamer dan zijn snelste tijd ooit over 50 meter. Helaas kon hij hier geen vervolg aangeven en moest hij in het tweede deel van zijn race tijd inleveren ten opzichte van zijn snelste tijd. Uiteindelijk was hij wel de vierde zwemmer van de jongens geboren in 2001.

Later op de 200 vrije slag waren er 25 deelnemers en wist Leendert achttiende te worden. Leendert was absoluut niet tevreden over zijn eigen prestatie en vroeg zich af wat hij aan het doen was geweest. Het tweede deel van zijn race is normaal het sterkte punt van Leendert en dat was vandaag ook niet zo. Hij werd dan wel vijfde van de acht leeftijdsgenoten, maar dat boeide Leendert verder niets.

Volgende week zullen op de zondag naast Leendert ook Tom Kruis, Sanne van de Pol en Marjo Goelema aan de start verschijnen. De dames starten op de 50 schoolslag en Leendert en Tom hebben de 400 wisselslag, 100 vrije slag en 50 vlinderslag op het programma staan.

Uitslag

Een reactie

Reacties zijn gesloten.