Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing BWK2017 weekend 1

De komende twee weekenden staan de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 op de kalender. Voor de tweede keer dit kalenderjaar dus een Brabants Kampioenschap op de korte baan. De KNZB heeft de planning van de diverse kampioenschappen gewijzigd, zodat een regio kampioenschap ook gebruikt kan worden om je eventueel te plaatsen voor de nationale kampioenschappen. De uitslagen zullen te vinden zijn op http://xzweml.nl/live/bb/

Zondag 12 november sessie 3
Het eerste weekend wordt er door de Biesboschzwemmers alleen aan de derde en laatste sessie van het weekend deelgenomen. Leendert Paans komt op twee onderdelen aan de start, namelijk de 100 vlinderslag en 200 vrije slag.

Programma 12 100m vlinderslag heren junioren 1 en ouder, inschrijflijst, aanvang ± 15:05 uur
Bij de heren jeugd 1 en 2 staat Leendert als achtste ingeschreven op de inschrijflijst. Leendert is de vierde zwemmer die geboren is in 2001 op de lijst en dat betekent dus dat er vier zwemmers die een jaar ouder zijn boven hem staan. Verder staat er nog één zwemmer uit 2001 op de lijst die 19 namen telt.

Programma 16 200m vrije slag heren junioren 1 en ouder, inschrijflijst, aanvang ± 16.10 uur
Op de 200 vrije slag staat Leendert een stukje lager op de inschrijflijst, namelijk op de twaalfde plaats van de 26 zwemmers die een limiet hebben gehaald. Dit betekent dus dat hij niet in de finale serie aan de start verschijnt. Op de lijst staan zes zwemmers uit 2001 en Leendert is dan de nummer drie op de lijst.

Het eerste weekend wordt dus een rustig weekend en hoogst waarschijnlijk zal er geen eremetaal behaald gaan worden. Het tweede weekend komen ook nog Tom Kruis, Sanne van de Pol en Marjo Goelema aan de start.

%d bloggers liken dit: