Finaleplaats voor Larissa Huisman

Breda, 5 november 2017 – Aan de tweede wedstrijd van het Junioren en Jeugd circuit namen zes Biesboschzwemmers deel. Het programma bestaat uit twee delen, het eerste deel zijn voorronde nummers waardoor zwemmers zich kunnen plaatsen voor finales. Het tweede deel zijn nummers om tijden aan te scherpen.

Larissa Huisman startte op de 400 meter vrije slag en als zij bij de beste zes zou eindigen dan plaatste ze zich voor de finale 100 meter vrije slag. Larissa zwom een goede 400 meter, waarbij alleen de derde vijftig meter uit de toon viel. Larissa eindigde als vierde in de uitslag op de 400 meter en plaatste zich zodoende voor de finale. Voordat Larissa de finale zwom, kwam ze ook aan de start van de 50 vrije slag en 100 vlinderslag. Op beide nummers bleef ze dicht in de buurt van haar beste tijden. In de finale wist ze uiteindelijk als vierde te finishen in haar vierde tijd ooit.

Behalve Larissa kwamen ook Nick Lisman, Sacha en Kathy Maas en Laura en Julia Verhoeven aan de start. Nick startte op de 100 school- en vrije slag en liet op beide nummers goede technische verbeteringen zien, maar helaas geen tijdsverbeteringen. De zusjes Maas zwommen de 50 meter school- en vrije slag. Kathy kon haar tijden niet aanscherpen, maar Sacha was twee seconden sneller dan ooit op de schoolslag. Laura zwom dezelfde nummers en kon helaas niet aan haar tijden aanscherpen. Julia zwom de 100 vlinderslag en na 50 meter leek het erop dat zij een snelle tijd zou zwemmen. Helaas kon zij het tempo de laatste 25 meter niet meer volhouden, toch was Julia tevreden met haar eindtijd.

Medio januari volgend jaar staat de derde wedstrijd van het circuit op het programma en dan mogen de Biesboschzwemmers naar Oosterhout om daar hun races te zwemmen.