Opgericht op 20 mei 1968
 

Vijf masters clubrecords tijdens vroege wedstrijd

Veldhoven, 5 november 2017 – De vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2017 bracht de zwemmers vanaf 20 jaar naar Veldhoven. De wedstrijd in Veldhoven begint traditioneel vroeg en dat was deze keer nog een uur eerder. Rond kwart over negen gingen de eerste zwemmers te water en tegen de klok van één uur was de wedstrijd afgelopen en gingen de zeven Biesboschzwemmers met vijf clubrecords en vier persoonlijke records naar huis.

Voor Bianca den Besten en J.P. van Rossem was de vroege reis met twee persoonlijke records een succes. Bianca wist zich op de 25 en 50 vrije slag te verbeteren. Op de kortste afstand ging er bijna twee tienden van haar tijd af. Op de dubbele afstand was dit exact hetzelfde verschil namelijk 0,18 seconden. Op de 200 ‘vrij’ was het verschil met haar beste tijd iets meer dan een halve seconde. J.P. wist zich op twee korte nummers te verbeteren, namelijk de 25 school- en vrije slag. Op de ‘vrij’ ging het om 0,03 seconden en op de schoolslag was het bijna drie tienden van een seconde. Zowel Bianca als J.P. verbeterde het clubrecord op de 25 vrije slag en J.P. deed dit ook op de 25 schoolslag.

De andere clubrecords kwamen op naam van Ingmar Visser en Sabrina Boekhout.. Ingmar wist de 300 wisselslag, 75 meter van iedere slag, reglementair goed te zwemmen en hiermee vestigde hij een clubrecord. Sabrina verbeterde het record op de 25 meter rugslag.

Voor Bastiaan Baggerman, Erik Huisman en Pieter Vink waren er geen persoonlijke of clubrecords, maar zij wisten op sommige nummers tijden te noteren die dicht bij hun inschrijftijden lagen.

Over vier weken is de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2017 en de plaats van handeling is dan Eindhoven. Naast de wedstrijd worden dan ook de diverse klassementsprijzen uitgereikt.

Uitslag