Opgericht op 20 mei 1968
 

Tess Vonk blinkt uit op drie zwemnummers

Sliedrecht, 28 oktober 2017 – In Sliedrecht hebben tien, voornamelijk jonge, zwemmers deelgenomen aan de clubkampioenschappen van ZVDO ’74. Na ruim anderhalf uur zwemmen waren er tien tijden scherper gesteld en bleek Tess Vonk op al haar starts haar inschrijftijden verpulverd te hebben.

Tess was ingeschreven op de 50 rug-, school- en vrije slag en op alle drie de nummers ging er minimaal een seconde van haar tijden af. Op de rugslag verbeterde Tess zich met ruim vier seconden, later op de schoolslag was de verbetering drie en een halve seconde. Op de laatste afstand, de 50 ‘vrij’, was de verbetering ‘maar’ iets meer dan een seconde. Tess wist deze afstand voor het eerst binnen de 40 seconden te zwemmen.

Larissa Huisman en Lars de Kooter wisten zich op twee nummers te verbeteren. Larissa deed dit op de 50 vlinderslag en 100 wisselslag. De vlinderslag ging ruim een halve seconde sneller dan ooit en op de wisselslag haalde Larissa ruim twee tienden van haar tijd af. Lars was op de 50 rug- en schoolslag sneller dan ooit. Op de rugslag haalde hij twee seconden van zijn tijd af en op de schoolslag ging het om bijna een seconde.

Nick en Rens Lisman en Margonda Versluis wisten zich op één nummer te verbeteren. Rens zwom op de 50 schoolslag ruim een halve seconde sneller en hij deed dit in een goede techniek. Voor Nick was er ook een verbetering op de schoolslag sprint. Nick bleef voor het eerst binnen de 38 seconden en deed dit ruim acht tienden sneller dan ooit. Voor Margonda was er een persoonlijk record van bijna twee seconden op de 50 ‘vrij’.

Celine Besselink, Chimène Huisman, Anne Lisman en Emma van der Spoel wisten hun tijden niet te verbeteren. Anne en Emma zwommen sommige afstanden voor de eerste keer en Celine en Chimène bleven dichtbij hun inschrijftijden, maar konden deze niet aanscherpen.

De komende tijd staan er nog diverse wedstrijden op het programma om te laten zien wat er tijdens de trainingen aangeleerd en verbeterd wordt. Halverwege december zullen de zwemmers onderling de strijd met elkaar aangaan tijdens de clubkampioenschappen die de Biesboschzwemmers samen met Den Doorn organiseren.

Uitslag

%d bloggers liken dit: