Opgericht op 20 mei 1968
 

Kathy Maas sterk op schoolslag

Oosterhout, 29 oktober 2017 – Tijdens een lange limietwedstrijd in Oosterhout hebben zes leden van de Biesboschzwemmers goede prestaties neergezet. Bijna alle zwemmers wisten minimaal één persoonlijk record te noteren. Kathy Maas sprong eruit met drie verbeteringen.

Kathy kwam aan de start van de 50 en 100 schoolslag en 50 vrije slag. Op de twee schoolslag nummers wist ze drie persoonlijke records te zwemmen. Ze startte eerst op de 100 meter en was na 50 meter een seconde sneller dan ze ooit had gezwommen. Na 100 meter was ze zelfs veertien seconden sneller dan ooit. Later op de 50 schoolslag was ze opnieuw sneller dan haar persoonlijk record. Op de vrije slag wist ze zich helaas niet te verbeteren.

Haar zus Sacha Maas was ook goed opdreef. Op de 50 rugslag wist zij 0,7 seconden van haar beste tijd af te halen. Op het koninginnenummer, de 100 vrije slag, was Sacha bijna anderhalve seconde sneller dan zij ooit had gezwommen. De vrije slag sprint ging heel goed, maar zij was 0,02 seconden langzamer dan haar beste tijd.

Romée, en haar vader J.P., van Rossem kwamen beide aan de start van deze wedstrijd. Romée begon met een goede rugslag sprint. Zij wist ruim anderhalve seconde van haar beste tijd te zwemmen. In het tweede deel van de wedstrijd zwom zij voor het eerst de 200 meter schoolslag. Zij deed dit voortreffelijk en vooral haar keerpunten en onderwaterfase waren goed waardoor ze zich staande wist te houden. J.P. zwom de 100 en 200 vrije slag en zeker de 100 meter was goed. J.P. verbeterde zich met enkele tienden en er zit zeker nog meer in als hij de laatste baan harder weet te gaan zwemmen. Op de 200 meter ging het niet lekker, ten opzichte van zijn inschrijftijd verloor hij iedere twee banen een seconde en was hij uiteindelijk vier seconden langzamer dan zijn inschrijftijd.

Chimène Huisman wist op de 200 vrije slag daarentegen zich wel te verbeteren. Ze haalde ruim vier seconden van haar inschrijftijd af en zeker na het eerste keerpunt wat de mist inging was dit een goede prestatie. De 50 vlinder- en vrije slag begonnen allebei niet goed. Chimène verloor te veel tijd in de eerste meters waardoor ze haar tijden niet aan kon scherpen.

Larissa Huisman zwemt graag de lange afstanden en had zich opgegeven voor de 1500 meter vrije slag. De tussentijden waren uiteindelijk redelijk vlak, maar Larissa kon vanaf het begin niet het tempo zwemmen dat ze wilde zwemmen. Hierdoor bleef ze ruim boven haar inschrijftijd.

Over een week staan de volgende wedstrijden op het programma. In Veldhoven duiken zeven masters het water in om mee te doen aan de vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2017 en dit zal ’s morgens plaatsvinden. ’s Middags doen zes junioren en jeugdzwemmers mee aan de tweede wedstrijd van het Junioren/Jeugd circuit 2017-2018 in Breda. De zwemmers uit Veldhoven hebben waarschijnlijk de mogelijkheid om de junioren en jeugd zwemmers in Breda aan te moedigen.

Uitslag

%d bloggers liken dit: