Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie finaleplaatsen voor jeugd Biesboschzwemmers

Breda, 15 oktober 2017 – Vier zwemmers hebben deelgenomen aan de eerste wedstrijd van het junioren/jeugd circuit van het seizoen 2017-2018. Femke Golverdingen, Julia Verhoeven en Chimène Huisman wisten zich te plaatsen voor een finale. Daarnaast werden er drie persoonlijke records gezwommen.

Femke kwam als eerste aan de start op de 200 rugslag. Zij zwom een goede race, al had ze het zwaar tussen de 100 en 150 meter, maar uiteindelijk was ze ruim een seconde sneller dan haar persoonlijk record en plaatste ze zich voor de finale. Op de 100 vrije slag en 50 rugslag lukte het niet om haar persoonlijk record te verbeteren al was ze er dichtbij op de rugslag sprint.

Julia en Chimène plaatsten zich ook allebei voor een finale. Beiden zwommen de 200 wisselslag en Chimène was ruim acht seconden sneller dan ooit. Ook wist ze haar persoonlijk record op de vlinderslag met ruim twee seconden aan te scherpen. Voor Julia was er geen verbetering, maar ze mocht zeker tevreden zijn over haar eindtijd. Beiden zwommen ook nog een 50 meter. Chimène de rugslag en Julia de vlinderslag en daarop waren ze ruim een seconde langzamer dan hun beste tijd.

Nick Lisman had ze ingeschreven op de 50 school- en vrije slag en vooral zijn eindtijd op de vrije slag was goed. De eerste 25 meter zwom Nick te traag, maar naar het keerpunt maakte hij veel goed en was hij uiteindelijk maar 0,05 seconden langzamer dan zijn beste tijd. Op de schoolslag was het verschil met zijn beste iets groter, namelijk ongeveer een kwart seconde.

De finales gingen over 100 meter en dit betekende dus voor Femke 100 rugslag en Chimène en Julia 100 wisselslag. Allen waren vermoeid van de eerdere races en wisten hun beste tijden niet te verbeteren. Chimène was met een vierde plaats in haar categorie dichtbij een medaille. Femke en Julia werden vijfde op hun nummers.

Over twee weken staan de volgende wedstrijden op het programma en dan zijn de laatste mogelijkheden om nog startbewijzen te verdienen voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Normaal werden deze kampioenschappen in januari gehouden, dit seizoen is er voor gekozen om in november al om de Brabantse titels te strijden.

Uitslag