Stand competitie 2017-2018 na ronde 1

Afgelopen zaterdag, 30 september, is de eerste wedstrijd geweest van de zwemcompetitie 2017-2018. In Papendrecht waren we de gastheer voor De Geul (uit Papendrecht), PCG en ZOB ’66. Op basis van de inschrijvingen was bekend dat we niet bij de bovenste twee van onze poule zouden gaan eindigen en dit bleek achteraf waar.

Volgens de inschrijvingen zouden we 3531,29 punten bij elkaar zwemmen. Na ongeveer twee uur zwemmen bleken we 3513,41 punten bij elkaar gesprokkeld te hebben. Dit is 7,88 punten, ofwel seconden, sneller dan volgens de inschrijving. Een mooi resultaat, want we waren de derde ploeg in onze poule. We lieten PCG met 11 seconden achter ons, maar het verschil met ZOB en De Geul was ruim 150 seconden, ofwel twee en een halve minuut.

Door het grote verschil was er de angst dat we mogelijk in het onderste gedeelte van de 1e klasse van regio zuid zouden eindigen. Echter maandag avond bleek deze angst ongegrond. Onze score is goed voor een zesde plaats van de negentien ploegen. Het verschil met de nummer één, PSV 2, is echter aanzienlijk, namelijk 300 punten, maar op de nummer vier, Nederweert, hoeven we maar 10 seconden goed te maken. Een mooi doel voor de komende vier wedstrijden.

De data van de overige wedstrijden zijn:
– zaterdag 13 januari 2018
– zaterdag 3 februari 2018
– zaterdag 17 maart 2018
– zaterdag 21 april 2018
Alle wedstrijden zijn in Papendrecht, noteer de data alvast in je agenda!

Geef een reactie