Solide competitie start Biesboschzwemmers

Papendrecht, 30 september 2017 – Na de jonge zwemmers en de masters was de derde wedstrijd in het zwembad, de eerste wedstrijd van de zwemcompetitie voor het seizoen 2017-2018. De Biesboschzwemmers komen net als vorig seizoen uit in de 1e klasse van de regio competitie. De wedstrijden worden samen gezwommen met ZOB ’66 uit Oud-Beijerland, PCG uit Gorinchem en De Geul uit Papendrecht. De eerste wedstrijd verliep goed, aangezien de score van de Werkendammers iets sneller was dan de score van de inschrijving.

De bijna 40 persoonlijke records werden uiteraard door de jongste zwemmers bij elkaar gezwommen, maar vooral de oudere zwemmers zijn belangrijk voor de score. Bij de dames viel Sanne van de Pol tijdens de warming-up uit, maar Annette Wijnja viel met verve in tijdens de 4×100 meter vrije slag estafette. Later op de 100 school- en wisselslag liet Annette zien dat zij uitgerust is van de Wereld Masters Kampioenschappen en zin heeft in een nieuw seizoen. Marjo Goelema en Marcha Admiraal waren de andere dames die belangrijk waren. Bij de heren telden de scores van Mark Visser en Erik Drewes. Op de schoolslag verraste Mark met een snelle tijd en op de wisselslag viel met name Erik op.

Leendert Paans en Redine van Breugel scoorden bij de één na oudste categorie. Leendert en Redine waren sneller dan ooit op de 100 vlinderslag. Redine haalde een seconde van haar tijd af en Leendert ruim een tiende. In dezelfde categorie wisten Femke Golverdingen en Sacha Maas ook op de vlinderslag zich te verbeteren. Beide wisten zelfs hun 50 meter tijd te verbeteren. Femke was ook nog eens sneller dan ooit op de 200 vrije slag.

Celine Besselink viel bij de zwemsters onder 15 jaar op zowel de 50 vrije slag als de 200 schoolslag op. Op de 50 ‘vrij’ haalde ze ruim vijf en een halve seconde van haar tijd af en op de 200 schoolslag ging er bijna zeven seconden van haar tijd. Laura Verhoeven tikte op de ‘vrij’ net boven haar beste tijd aan.

De laatste categorie die meetelt is de zwemmers tot 13 jaar, zij zwommen 100 vrije slag en 100 wisselslag. Bij de meisjes zwommen Chimène Huisman, Margonda Versluis en Romée van Rossem. Chimène verbeterde zich op beide nummers, maar ze was niet helemaal tevreden over haar wisselslag. Ze had gehoopt sneller te gaan. Romée verbeterde zich ook op de wisselslag en zij deed dit met bijna drie seconden. Voor Margonda waren er drie persoonlijke records. Zij verbeterde op de 100 wissel- en vrije slag, maar ook halverwege de vrije slag was ze sneller dan ooit. Bij de jongens kwamen Jurrian en Jan-Bart Verheij aan de start. Beide heren wisten zich te verbeteren op de wisselslag. Jurrian haalde 0,01 seconde van zijn tijd af, terwijl Jan-Bart bijna elf seconden sneller dan ooit was.

Voor Yara Besselink, Lars de Kooter, Anne, Nick en Rens Lisman, Niels Muijt, Anne-Lize de Raad, Emma van der Spoel, Mirthe Verheij, Hannah en Rik Vink en Tess Vonk waren er ook één of meerdere persoonlijke records.

Bij de estafettes wisten de jongens op de 4×50 wisselslag bestaande uit Niels, Jurrian, Jan-Bart en Rik sneller te zwemmen dan hun inschrijftijd en aan het einde van de wedstrijd deden Celine, Chimène, Margonda en Romée dit op de 4×50 vrije slag.

De volgende competitie wedstrijd is over ruim drie maanden, namelijk medio januari. Daarna volgen nog wedstrijden in februari, maart en april en dan is bekend op welke plaats de Werkendammers geëindigd zijn.

Geef een reactie