Drie keer winst in open water voor Biesboschzwemmers

Lith, 16 september 2017 – De laatste wedstrijd van het open water seizoen vond plaats in De Lithse Ham en daar kwamen zes leden van de Biesboschzwemmers aan de start. Op het spel stonden niet alleen de prijzen voor de wedstrijd, maar daarnaast ook nog de klasseringen in de diverse klassementen. Sabrina Boekhout, Bastiaan Baggerman en Ingmar Visser wisten beslag te leggen op een podiumplaats.

De eerste die op het podium wist te eindigen was Bastiaan bij de masters op de 1000 meter vrije slag. In een tijd die vergelijkbaar was met een week eerder tijdens de Biesbosch Open Water Race werd Bastiaan winnaar bij de heren tussen 40 en 49 jaar.

Sabrina liet zien dat zij geen last van de kou had getuige haar beste tijd van het seizoen die ze wist te zwemmen. Sabrina was ruim 10 seconden sneller dan een week terug en zelfs bijna 40 seconden sneller dan haar langzaamste tijd van dit seizoen. De eindtijd van Sabrina was goed voor de eerste plaats bij de dames 30-plus. Door deze goede prestatie wist Sabrina als tweede te eindigen in het Brabantklassement bij de vrije slag dames.

Ingmar was de laatste die op het podium kwam en hij deed dit bij de masters op de 1000 meter schoolslag. Dit was op zich niet moeilijk aangezien hij de enige deelnemer in zijn categorie was, maar eindtijd was zijn op twee na beste tijd van dit seizoen.

Voor Nick Lisman en Redine van Breugel waren er plaatsen bij de beste vijf op de 1000 meter vrije slag. Nick deed dit bij de jongens jeugd en hij werd vierde en Redine werd vijfde bij de dames.

Voor Julia stond de eerste plaats op het spel in het Brabantklassement op de schoolslag, echter kon Julia deze klassering niet handhaven omdat ze de 2000 meter schoolslag niet kon finishen wegens klachten aan haar been. Gelukkig had ze wel voldoende punten bij elkaar gezwommen om als tweede in het klassement te eindigen.

Bij de jongste jongens was er winst in het Brabantklassement voor Lars de Kooter, maar hij kon zelf zijn prijs niet ophalen omdat hij een andere wedstrijd deelnam. In het verenigingsklassement werden de Biesboschzwemmers zesde. Andere zwemmers die een klassement wisten vol te zwemmen waren Laura Verhoeven, Nick Lisman, Ingmar Visser en Bastiaan Baggerman. Laura werd bij de dames jeugd zesde, Nick behaalde bij de jongens een vierde plaats en Ingmar behaalde een zelfde klassering bij de masters schoolslag en voor Bastiaan was er een zevende plaats bij de masters vrije slag.

Voor de komende maanden kunnen de open water spullen opgeborgen worden tot dat volgend jaar medio juni het open water seizoen weer van start gaat en dan zullen de Biesboschzwemmers hoogstwaarschijnlijk weer een wedstrijd organiseren in september.