Zesentwintig persoonlijke records voor talenten Biesboschzwemmers

Oosterhout, 16 september 2017 – Het seizoen 2017-2018 in het zwembad is voor de Biesboschzwemmers begonnen met een wedstrijd voor de talentengroep. Dertien zwemmers gingen naar Oosterhout en wisten daar 26 persoonlijke records te zwemmen. Chimène Huisman en Jan-Bart Verheij wisten vier persoonlijke records te zwemmen, maar Lars de Kooter, Kathy Maas en Tess Vonk bleven met drie nieuwe toptijden daar niet ver bij achter.

Zowel Chimène als Jan-Bart kwamen aan de start van 100 rug- en vrije slag en 50 schoolslag. Chimène noteerde op alle drie de afstanden nieuwe toptijden, maar ook haar tussentijd op de 50 ‘vrij’ was een verbetering. De grootste verbetering boekte Chimène op de 100 rugslag. Jan-Bart zwom ook alle drie de afstanden nieuwe toptijden, maar zijn vierde record zwom hij halverwege de 100 ‘rug’. Voor Jan-Bart waren de grootste verbetering op de 100 ‘vrij’ en ‘rug’ waar hij in beide gevallen ongeveer zes seconden van zijn tijden haalde.

Lars en Tess zwommen 100 rugslag en 50 vrije slag en zij wisten op beide afstanden hun tijden te verbeteren, maar ook halverwege de rugslag haalde ze iets van hun tijden af. Lars verbeterde zich op de 100 rugslag met zestien seconden, maar Tess deed met ruim zeven seconden op dit nummer hier niet veel voor onder. Kathy startte net als Chimène en Jan-Bart op de 50 schoolslag en 100 rug- en vrije slag. Zij wist zich op de rugslag niet te verbeteren, maar op de 50 en 100 vrije slag en 50 schoolslag gingen er seconden van af. Op de 100 ‘vrij’ zelfs ruim acht seconden.

Rens Lisman, Niels Muijt, Romée van Rossem, Margonda Versluis en Hannah en Rik Vink verbeterde zich allen minimaal één keer. Vaak ging het niet om enkele tienden van een seconden, maar om meerdere seconden. De volgende wedstrijd voor deze zwemmers is over twee weken in Papendrecht waar de eerste competitie wedstrijd van dit seizoen op het programma staat.

Geef een reactie