Drie podiumplaatsen voor Biesboschzwemmers

Vugt, 10 september 2017 – Een dag na de open water wedstrijd tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk, gingen negen leden van de Biesboschzwemmers naar de IJzeren Man in Vugt. Daar werd voor de zesde keer de open water wedstrijd gehouden. Men had in Vugt geen regen, maar de wind maakte het wel koud. Voor Bastiaan Baggerman, Sabrina Boekhout en Ingmar leverde de reis wel een medaille op.

Zowel Bastiaan als Ingmar wisten in hun categorie beslag te leggen op de eerste plaats. Bastiaan was de beste op de 1000 meter vrije slag bij de masters tussen 40 en 49 jaar en Ingmar behaalde goud bij op de 1000 meter schoolslag bij de masters tussen 30 en 39 jaar. De laatste die een prijs wist te veroveren was Sabrina op de 1000 meter vrije slag bij de dames tussen 30 en 39 jaar.

Alle andere zwemmers wisten allemaal bij de top tien te finishen. Julia Verhoeven werd op de 2000 meter schoolslag keurig vierde. Robin Iking startte twee keer en wist beslag te leggen op een vijfde en negende plaats. Een negende plaats was er ook voor Larissa Huisman op de 1000 meter vrije slag. Voor Leendert Paans en Nick Lisman was er een zesde plaats op de 1000 ‘vrij’ in hun eigen categorie. Laura Verhoeven eindigde een plaatsje lager dan Leendert en Nick.

Met nog één wedstrijd te gaan, is het open water seizoen bijna voorbij. De laatste wedstrijd is in de Lithse Ham in de buurt van Oss en daar worden de klassementsprijzen uitgereikt. Op dezelfde dag is ook de eerste wedstrijd in het zwembad van het seizoen 2017-2018.

Een reactie

1. Ga je mee een duizend of twee duizend zwemmen? Dat hoef je geen twee maal te zeggen of ze staan te dringen om mee te doen. Geen enkel probleem dat ze de vorige dag ook al in de sloot hadden gelegen. Open water zwemmen is een uitdaging die je niet mag missen. Dus gingen de hiervoor genoemde dames en heren naar Vugt om te laten zien dat ze ontieglijk veel kunnen. Terloops ook nog drie podiumplaatsen en voor het hele team staat het zwemweekend in de boeken als perfect.
    Vrienden en vriendinnen, HARTELIJK GEFELICITEERD !!