Opgericht op 20 mei 1968
 
Vijf ereplaatsen tijdens BOWR

Vijf ereplaatsen tijdens BOWR

Werkendam, 9 september 2017 – Na wedstrijden in Breda, Eindhoven en Oosterhout was het eindelijk de beurt aan de Biesboschzwemmers om hun wedstrijd te organiseren tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk. De vijfde editie van de Biesbosch Open Water Race (BOWR) was qua weer geen feest, maar dat deerde de zwemmers absoluut niet. Er kwamen zestien zwemmers aan de start en daarvan wist Lars de Kooter op het podium te eindigen.

Lars kwam ongeveer halverwege aan de start van de 250 meter vrije slag en net als de andere drie wedstrijden die hij dit seizoen heeft gezwommen liet hij zien er voor te gaan. De kou leek hem niet te deren en uiteindelijk was hij als eerste weer terug bij de finish. Hierdoor heeft hij nu vier wedstrijden van de Brabantbeker en kan de winst hem niet meer ontgaan.

Bij de masters waren er alleen prijzen voor de beste zwemmers in een categorie anders hadden de Werkendammers meer prijzen mee naar huis genomen. Ingmar Visser en Sabrina Boekhout werden beide tweede. Ingmar deed dit op de 1000 schoolslag bij de heren 30-plus en Sabrina op de 1000 ‘vrij’ bij de dames in dezelfde leeftijdscategorie. Robin Iking en Bianca den Besten eindigden ook bij de beste drie zwemmers. Robin op de 1000 ‘school’ bij de 20-plussers en Bianca op de 1000 vrije slag bij de dames 50 jaar en ouder.

Larissa Huisman lag deze dag het langste in het water. Zij had zich ingeschreven voor de 5000 meter vrije slag en ondanks dat het einde heel zwaar ging liet zij zien niet snel op te geven en zwom zij de afstand uit. Haar zusje Chimène wist haar beste tijd met ongeveer 15 seconden aan te scherpen en bleef hiermee haar vader ruimschoots voor. Naast Chimène was ook Redine van Breugel sneller dan ooit.

Naast de wedstrijd was er ook de zwemsponsortocht voor de kankerbestrijding. Aan dit evenement deden Nick, Rens en Anne Lisman, Femke Golverdingen, Richard Tiemstra, Dennis Klop, Ilse van de Pol, Sacha Maas, Lars de Kooter en Tess Vonk mee. Zij wisten samen met nog een aantal deelnemers minimaal 1900 euro op te halen voor het kankerfonds.

Over een jaar zal er hoogstwaarschijnlijk de zesde editie georganiseerd worden op de tweede zaterdag van september. Het is te hopen dat het weer dan beter is, want de regen kwam net als in het eerste en derde jaar soms stevig naar beneden.

Een reactie

  1. Ben echt onder de indruk van onze ploeg. Wat een fantastisch stel doorzetters! De nog jonge Lars heeft zich als een “team master” gepresenteerd. Veel belovend !!
    Ieders bewondering en waardering verdient de organisatie. Absoluut superieur !!

    A.Bijlenga

Reacties zijn gesloten.